G4Media.ro

Chatbotul Bard, lansat recent de Google, oferă informații inexacte în reclama pe…

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Chatbotul Bard, lansat recent de Google, oferă informații inexacte în reclama pe care și-o face

Google a publicat o reclamă online în care mult-așteptatul său chatbot Bard, bazat pe inteligența artificială a oferit un răspuns inexact, scrie Reuters.

Gigantul tehnologic a postat pe Twitter un scurt video GIF cu Bard în acțiune, descriind chatbotul ca fiind o „rampă de lansare pentru curiozitate” care va ajuta la simplificarea subiectelor complexe.

În reclamă, lui Bard i se dă replica: „Despre ce noi descoperiri de la telescopul spațial James Webb (JWST) îi pot spune copilului meu de 9 ani?”.

Bard răspunde cu o serie de răspunsuri, inclusiv unul care sugerează că JWST a fost folosit pentru a face primele fotografii ale unei planete din afara sistemului solar al Pământului, sau exoplanete. Acest lucru este inexact.

Primele imagini ale exoplanetelor au fost realizate de către Very Large Telescope (VLT) al Observatorului European de Sud în 2004, după cum a confirmat NASA.

Sursa foto: captură video

Eroarea a fost detectată cu câteva ore înainte ca Google să organizeze un eveniment de lansare a Bard la Paris, unde directorul executiv Prabhakar Raghavan a promis că utilizatorii vor folosi tehnologia pentru a interacționa cu informațiile în „moduri complet noi”.

Raghavan a prezentat miercuri Bard ca fiind viitorul companiei, spunându-le membrilor audienței că, prin utilizarea inteligenței artificiale generative, „singura limită a căutării va fi imaginația ta”.

Evenimentul de lansare al Google a avut loc la o zi după ce Microsoft a dezvăluit planurile de a integra chatbotul rival de inteligență artificială ChatGPT în motorul său de căutare Bing și în alte produse.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, notează Reuters. Lansarea Bard a fost anunțată luni.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Totusi au inventat Prostia Artificiala, e si asta un progres.

    • In viitor, cei care nu vor știi să folosească aceste instrumente noi, vor rămâne în urmă. Vă recomand sa incercati ChatGPT, in special cei care scrieți conținut pentru mediul online (bloguri, site-uri, etc ..)

  2. Daaaaa, nu-i bun asta de la goagal. Ala de la microsoft e brici, hai sa imbratisam cu totii maicrosoftu si pe bilghetz, ca a inceput sa saraceasca, bietul de el..

  3. Goagal ofera informatii false de peste 10 ani de cand nu mai indexeaza site-uri decat pe baza de plata… ghinion!