G4Media.ro

CFR Călători: Cinci trenuri blocate în trafic, după ce vagoanele unui marfar…

sursa foto: CFR Infrastructură

CFR Călători: Cinci trenuri blocate în trafic, după ce vagoanele unui marfar privat au deraiat între staţiile de cale ferată Sârca şi Podu Iloaiei

Cinci trenuri de călători sunt afectate de întreruperea traficului feroviar între staţiile de cale ferată Sârca şi Podu Iloaiei (Iaşi – Paşcani), după ce 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat miercuri după – amiaza, informează CFR Călători, conform Agerpres.

Astfel, IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi şi IR 1543 Braşov – Iaşi staţionează în Târgu Frumos şi vor traversa zona afectată cu tracţiune Diesel pe firul 2 de circulaţie, R 6463 Iaşi – Paşcani, R 5606 Suceava Nord – Iaşi ai căror călători sunt transbordaţi cu mijloace auto pe distanţa Sârca – Podu Iloaiei şi retur, iar R 6441 Iaşi – Paşcani staţionează în Iaşi.

„Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Se estimează redeschiderea circulaţiei în circa 30 de minute”, spun reprezentanţii companiei CFR Călători.

La rândul său, CFR SA menţionează că SRCF Iaşi a pus la dispoziţia călătorilor şase autocare pentru transbordare. Până la această oră au plecat şase autocare cu 480 de călători, din trenurile R 6463 şi R 5606.

Pasagerii au primit apă la îmbarcarea în autocar, precizează administratorul de infrastructură feroviară.

Circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani – Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, a informat miercuri Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa – Cristeşti – Jijia.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupţi şi şapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

„Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei – Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere”, spun reprezentanţii companiei. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit. CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la faţa locului, pentru restabilirea circulaţiei în scurt timp”, dau asigurări reprezentanţii companiei.

sursa foto: CFR Infrastructură/arhiva

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. CU ACEST PRILEJ TOVARASUL grindeanu VA DUBLA IARASI PERSONALUL DIN MINISTER.

  • Asta ne aduce aminte de seria neagra a deraierilor din timpul lui drulă… Oricum, ce mi-e drulă, ce mi-e grindeanu, tot aceeași grindrula este…

 2. „Agentiile lucreaza”. Miroase a sabotaj-data viitoare se vor rasturna pline.

 3. “ Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale…” in poza apar încărcate …

  • Asta e din cauză că poza de mai sus este de la deraierea din Fetești de acum un an (2021). In disperare de cauză, pentru a da știrea cât mai repede, și neavând material foto, G4 media a reciclat o fotografie din trecut.
   Real journalism right there!

 4. Jos Drula, jos USR! Bravo Grindeanu! Bravo PSD-PNL! 😀

 5. Am si eu o intrebare,plateste operatorul privat al lui Gruia Stoica pagubele produse?? Ce tara de doi lei ,nu e la primul accident,acum ceva timp a rupt si un pod cu un mecanic de locomotiva beat.Sau tot CFR plateste,huooooooo

  • La cum arata calea ferata e periculos sa mergi si cu o drezina si tu vrei sa plateasca tot victima despagubiri.

  • Azi a luat foc o locomotiva CFR iar in ultimile saptamani au ars vreo 3. Tot Gruia trebuie sa plateasca?

 6. Să ne votați iar!
  Pnl psd udmr aur pur

 7. Sa mai angajeze iarvreo 4 secretari de stat,cel putin!!!

 8. …probabil a depasit 25 km/h….