G4Media.ro

Cerere de demitere a lui Josep Borrell, inițiată de un reprezentant al…

Josep Borrell Fontelles

Cerere de demitere a lui Josep Borrell, inițiată de un reprezentant al grupului PPE din Parlamentul European: Președintele Comisiei Europene trebuie să acționeze dacă Înaltul Reprezentant al UE nu demisionează din proprie inițiativă

Europarlamentarul Riho Terras, grupul PPE, cere „o acțiune” după „vizita umilitoare” a Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, la Moscova și a inițiat o strângere de semnături în acest sens, afirmând că, dacă Borrell nu va demisiona din proprie inițiativă, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, ar trebui să acționeze și să îl demită.

Josep Borrell este vicepreședinte al Comisiei Europene.

Într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, pusă la dispoziția europarlamentarilor pentru a fi semnată și consultată de G4Media, Riho Terras își exprimă extrema îngrijorare în legătură cu „evenimentele umilitoare” din timpul vizitei lui Josep Borrell la Moscova care „au adus grave prejudicii reputației Uniunii Europene”.

În textul scrisorii se afirmă că Borrell a acționat din proprie inițiativă atunci când a decis să se ducă la Moscova, fapt care „indică o ignorare totală a crimelor comise de către regimul Putin împotriva oponenților politici (….) Borrell eșuând lamentabil în demersul de a apăra interesele Uniunii Europene”.

Cererea europarlamentarilor susține că „eroare comisă” de Josep Borrell de a se duce la Moscova și „eșecul în apărarea intereselor și valorilor UE” în timpul vizitei „au adus prejudicii grave reputației Uniunii Europene și demnității funcției de Înalt Reprezentat al UE pentru Afaceri Externe și Securitate”.

În concluzie, semnatarii îi cer președintei CE să acționeze „în cazul în care dl Borrell nu demisionează din proprie inițiativă”.

Sursa foto: European Union / Audiovisual Service

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Acesta e nivelul birocrației europene. Întreaga mașinărie birocratică de la Bruxelles este astfel construită încât promovează mediocritatea. Cam asta a facut UE in ultimii ani.

  • Nu toata conducerea UE e incompetenta. La varful UE se ala si Dacian Ciolos, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai planetei. L-am auzit si saptamana trecuta, paralizant si curajos cum il stim.

   Sper sa fie trimis Ciolos la Moscova. Urinoterapistul fuge de conferinte de presa la Cluj, dar sigur i-ar rezolva pe ziaristii rusi care intreaba de incalcarile drepturilor omului din Letonia sau de injumatatirea Serbiei.

 2. Ups. Si uite si a doua peste ochi. Prea multa amicitie cu Putin nu face bine la cariera.

 3. Data viitoare când merge la Moscova poate să rămână acolo.

 4. Mai rău ca Geoană..

 5. Un fel de Dorel, acest Borrell…
  Nu credeam ca se poate mai rau ca Mogherini. Iata ca m-am inselat.

 6. Nu trebuie sa aibă rețineri . Astfel de indivizi slabi și slugarnici fac rău și când respira . Opțiunea zero: aut .