G4Media.ro

Cercetătorii au descoperit cauza progresiei bolii Alzheimer, după studierea a 400 de…

Cercetătorii au descoperit cauza progresiei bolii Alzheimer, după studierea a 400 de mostre de creier prelevate după moartea bolnavilor

Cercetătorii au folosit 400 de mostre de creier prelevate după moartea persoanelor cu Alzheimer și 100 de scanări PET de la persoane care trăiesc cu această boală.

Grupuri de proteine ​​toxice, despre care se crede că sunt responsabile pentru declinul cognitiv asociat cu boala Alzheimer, ajung în diferite zone ale creierului și se acumulează acolo de-a lungul deceniilor, potrivit unui nou studiu publicat vineri.

Articolul, publicat în „Science Advances”, este primul care utilizează date umane pentru a cuantifica viteza proceselor moleculare care duc la această boală neurodegenerativă și ar putea influența modul în care sunt concepute tratamentele.

De asemenea, răstoarnă teoria conform căreia aglomerările se formează într-un loc și declanșează o reacție în lanț în alte zone, un model observat la șoareci. O astfel de răspândire poate apărea, dar nu este principalul motor, potrivit cercetătorilor.

Ei au folosit 400 de mostre de creier prelevate după moartea persoanelor cu Alzheimer și 100 de scanări PET de la persoane care trăiesc cu această boală pentru a urmări agregarea proteinei tau.

Aceasta din urmă și o altă proteină numită beta-amiloid se acumulează, provocând moartea celulelor creierului și contracția creierului. Acest lucru provoacă în special pierderea memoriei și incapacitatea de a îndeplini sarcinile zilnice.

Boala Alzheimer este una dintre principalele probleme de sănătate publică și afectează peste 40 de milioane de oameni din întreaga lume.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că agregatele ar avea nevoie de cinci ani pentru ca numărul lor să se dubleze. Este o cifră „încurajatoare”, potrivit lui Georg Meisl, deoarece arată că neuronii sunt deja capabili să lupte cu agregatele.

„Poate că dacă îi putem îmbunătăți puțin, putem întârzia semnificativ apariția bolii critice”, conchide el.

Sursa: Le Soir/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. nu vreti sa studiati si niste creieri de sosoci? poate descoperiti rahatul acumulat in cantitati industriale!

  • Au studiat deja. Singurul care nu studiaza esti chiar tu:

   pbs.org/video/brain-david-eagleman-episode-5-in-group-out-group/

 2. Nu se doreste vindecarea decat prelungirea chinului ca sa vanda industria pfarma mai mult.
  Sunt scarbit de lacomia lor , nu vor decat bani si atat .
  Prefer sa ma duc la un preot care te vindeca prin rugaciune decat sa ii umplu pe astia de bani.

  • Preot care sa te vindece de Alzheimer? Aha!

  • Medicii sunt si ei oameni varora le mor cei dragi din cauza acestei boli. Unii cercetatori sunt motivati exact de lucruri de acest tip.
   Nu vad cum un om cu barba si haine negre poate vindeca o boala atat de grava doar cu o incantatie… De ce un preot ar avea putere impotriva vointei divine care a permis sa se imbolnaveasca cineva?!? Daca ar fi asa, lur fi un paradis…

  • Pai si la popă nu dai bani ?!?
   Marele Alb ce zice ?!?
   Vezi, taci gurița 🤫, ca data viitoare nu te mai primește.
   Prima parte din ce ai spus e perfect adevarat 👍

 3. Asta face Big Pharma de 80 de ani: inventeaza boli, le raspandeste si dupa aia scot „tratamente” prin care ii fac pe oameni dependenti pe viata si seaca bugetele de sanatate ale tarilor. La fel au facut si cu COVFEFE: l-au facut in laborator, i-au dat drumul in lume si acum o sa ne dea cate un vaccin in fiecare an. Ca daca s-ar termina dupa un singur vaccin n-ar mai fi rentabil.

 4. Rugăciunea te vindecă, nu popa! Nu te rogi de popă îl rogi pe Dumnezău, dacă vrea ! Aha !

 5. pbs.org/video/brain-david-eagleman-episode-2-clip-6

 6. Se observa o tendinta interesanta. Se vor descoperi noi medicamente si omul se va deplasa cu tramvaiul zburator. Stiinta, medicamente, medicamente!