G4Media.ro

Centrala energetică Kahovskaia a fost complet distrusă, „ca urmare a detonării din…

wikipedia

Centrala energetică Kahovskaia a fost complet distrusă, „ca urmare a detonării din interior a sălii motoarelor” (Ukrahydroenergo)

Centrala hidroelectrică Kahovskaia a fost complet distrusă „în urma detonării din interior a sălii motoarelor” și nu mai poate fi reparată, afirmă Ukrahydroenergo, citată de The Guardian.

Potrivit cotidianului ucrainean Glavcom, în noaptea de 6 iunie, forțele de ocupație rusești au aruncat în aer centrala energetică Kahovskaia. „Ca urmare a detonării din interior a sălii motoarelor, centrala energetică Kahovskaia a fost complet distrusă. Stația nu poate fi restaurată”, a precizat Ukrhydroenergo.

„Începând cu ora 9:00 a.m. din 6 iunie, nivelul apei din rezervorul Kahovski scade rapid, a început evacuarea populației din zonele potențial inundabile”, se arată în mesajul companiei ucrainene de stat.

Potrivit sursei citate, scăderea necontrolată a nivelului rezervorului reprezintă o amenințare suplimentară pentru centrala nucleară Zaporojia, ocupată de ruși. Apa din rezervorul Kahovski este necesară pentru ca centrala să primească energie pentru condensatorii turbinei și pentru sistemele de siguranță ale centralei. Acum, iazul de răcire al centralei este plin. Personalul ucrainean al centralei ZNPP monitorizează toți indicatorii.

Potrivit Kievului, forțele de ocupație rusești au aruncat în aer Centrala Hidroelectrică Kahovskaia. Locuitorii locali au început deja să fie evacuați din zonele potențial inundabile.

Pe lângă baraj, ocupanții ruși au aruncat în aer și turbinele și generatoarele centralei energetice de la Kahovskaia. Aceasta reprezintă o pierdere de cel puțin un miliard de dolari, fără a pune la socoteală costurile de refacere a barajului și a zonelor inundate, arată Pravda.

Apa din rezervorul Kahovski scade rapid, aproximativ 15 cm pe oră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Rușii sunt niște animale sălbatice.

  2. Distrugerea barajelor cu impact previzibil asupra civililor e crima impotriva umanitatii de manual. In cazul Rusiei nu e prima crima impotriva umanitatii comisa in actualul razboi, nici nu e prima oara in istorie cand demoleaza exact acest baraj in scop militar.