G4Media.ro

Cele mai grave cazuri de imobilitate după accidente rutiere sau accidente vasculare…

Cele mai grave cazuri de imobilitate după accidente rutiere sau accidente vasculare pot fi recuperate medical la Spitalul Sfântul Sava (P)

După un accident rutier grav, lui Radu nu i se dădeau prea multe șanse. 

Era complet imobil, părea că înțelege ce se vorbește în jur, dar nu executa niciuna dintre indicațiile pe care i le dădeau terapeuții în recuperarea medicală. Nu vorbea, nu comunica în niciun fel. Toate exercițiile de recuperare medicală erau pasive, adică erau executate mecanic de către terapeut, fără niciun fel de reacție din partea pacientului. 

Au urmat luni de zile de efort susținut, fără idee de abandon, cu perseverență și speranță că ceva se schimbă. Acum, starea lui Radu s-a ameliorat. 

În momentul de față, putem să spunem că trăim o minune pentru că Radu a început să vorbească, este conștient, este orientat, înțelege indicațiile și atunci a câștigat și în zona de mobilitate articulară. Poate să facă mult mai multe exerciții, ceea ce este benefic. Înainte era doar lucru pasiv. Acum poate fi activ. Poate să bea singur apă, lucru care era imposibil acum câteva luni”, spune Valentin Marcu, unul dintre terapeuții care îl tratează pe Radu la Spitalul Sfântul Sava.

Radu continuă recuperarea, având speranța că va câștiga și mobilitate articulară și atunci va atinge un grad de independență care să-l ajute atât pe el, cât și pe familia lui.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative funcționează de trei ani, timp în care a reușit ceea ce mulți alții consideră imposibil.

Spitalul Sfântul Sava preia chiar și cazurile pe care alte spitale le consideră fără nicio șansă. Accidente vasculare, accidente de muncă sau de circulație care se soldează cu imobilitate severă sau mai puțin severă, fracturi, afectiuni vertebrale, artroze, hernii de disc, îngrijiri paliative, îngrijiri oncologie, recuperare respiratorie post-operatorii sau post COVID, sunt afecțiuni de care se ocupă o echipă numeroasă de specialiști ai Spitalului Sfântul Sava. 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, 8 medici, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, reușesc să obțină rezultate vizibile în mobilitatea pacienților, încă de la primele ședințe. 

Tratamentul kineto și fizioterapeutic se realizează zilnic, fără întrerupere în zilele de weekend sau sărbători legale. Condițiile de internare sunt excelente, comparabile cu ale unui hotel de 4*, în camere sau saloane cu 2 sau 3 paturi, cu 3 mese pe zi.

Spitalul Sfântul Sava este ridicat de la zero, a fost deschis în urmă cu trei ani, iar de la începutul pandemiei nu a înregistrat niciun caz de COVID. Toți pacienții sunt testați la internare și la externare.

În Spitalul Sfântul Sava, pachetele de recuperare cu internare sunt personalizate în funcție de diagnosticul fiecărui pacient, la fel și meniurile, hrana fiind întotdeauna proaspătă, preparată în bucătăria proprie, specifică pentru fiecare patologie (ex. regim diabetic, regim renal etc.)

Spitalul Sfântul Sava beneficiază de o ambulanță tip C, dotată cu echipamente de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență și, în curând, va deschide și o secție de terapie intensivă cu 18 paturi.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...