G4Media.ro

Cel mai mare oraș din Brazilia, Sao Paulo, iese din izolare în…

Cel mai mare oraș din Brazilia, Sao Paulo, iese din izolare în timp ce țara sud-americană înregistrează un nou vârf de contaminări și se îndreaptă spre 500.000 de cazuri COVID-19

Brazilia a înregistrat un nou vârf al contaminărilor înregistrate în ultimele 24 de ore, în timp ce Sao Paulo, cel mai populat oraş din America de Sud şi centrul financiar al ţării, iese din izolarea impusă de criza sanitară provocată de Covid-19, transmite News.ro.

Joi, autorităţile braziliene au anunţat 26.417 noi cazuri de Covid-19, cu 6.382 în statul Sao Paulo, relatează Bloomberg.

Astfel, numărul total al contaminărilor este 438.238, potrivit datelor Johns Hopkins University.

După aproximativ două luni de izolare relativă, Sao Paulo va permite, de la 1 iunie, magazinelor, mall-urilor şi birourilor să îşi reia activitatea, deşi aici se află 20% din totalul cazurilor de Covid-19.

Planul a fost anunţat de primarul Bruno Covas joi, la o zi după ce Guvernul a emis măsurile pentru redeschiderea oraşului. „Dacă cifrele se înrăutăţesc, vom reveni la faza 1 a izolării”, a spus Covas.

De la începutul epidemiei, Brazilia a înregistrat 26.754 de decese. Din punct de vedere al numărului contaminărilor, cea mai populată ţară sud-americană este a doua din lume, după SUA (1,72 milioane de cazuri).

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,8 milioane de cazuri şi mai mult de 360.300 de decese cauzate de Covid-19.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. semnat ” redactia” ! 🙂 chiar credeti ca va mai ai cineva in serios dupa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.