G4Media.ro

Cei doi pacienți arși în urma exploziei de la Popești Leordeni vor…

Cei doi pacienți arși în urma exploziei de la Popești Leordeni vor fi transferați în străinătate/ DSU a identificat locuri în spitale din Germania

Ministerul Sănătății a transmis, sâmbătă, că familiile celor doi pacienți arși în urma exploziei de la Popești Leordeni au solicitat transferul acestora în străinătate. Cele două victime sunt, în prezent, internate în stare gravă la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni.

Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania.

  • ”În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni. Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI. Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare”, a transmis Ministerul Sănătății sâmbătă.

Context

O explozie s-a produs vineri la un utilaj dintr-o hală de reciclare din Popești Leordeni, potrivit ISU. 11 persoane au fost rănite (5 în stare gravă – intubați, 6 în stare ușoară). La fața locului au intervenit 8 mașini speciale de stingere și 7 ambulanțe SMURD. Potrivit declarațiilor pompierilor, a avut loc o explozie la un utilaj care toca produse de înfrumusețare expirate, precum spray-uri. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

sursa foto: DSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Se spala pe maini, ca nu au sanse. Asa a fost si cu arsii de la rafinarie.

  2. vor fi? pana ajung in afara capata si ei alea alea?
    Poate se misca mai cu talent si nu mor si astia ca ultimul trimis.
    Rusine tuturor care au „sfintit” locu asta numit Romania in ultimi 10 ani in politica, sunt o apa si un pamant.

  3. DSU mereu intervine tardiv, au asteptat spaga consistenta sau telefoanele specialilor statali.