G4Media.ro

Cehii care intră în carantină vor primi un bonus de 14 euro…

Cehii care intră în carantină vor primi un bonus de 14 euro pe zi, măsură luată pentru a-i motiva pe oameni să rămână în izolare şi să raporteze medicului contactele lor

Cehia a decis să introducă un bonus de carantină, în cadrul măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus, transmite DPA.

Persoanele care sunt în carantină din cauza Covid-19 vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de preşedintele Cehiei, Milos Zeman.

Noul bonus va fi plătit celor cărora li s-a ordonat să intre în carantină timp de 14 zile şi se va adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. Suma totală nu trebuie însă să depăşească 90% din câştigul mediu.

Obiectivul acestui bonus este acela de a-i motiva pe oameni să rămână în izolare şi să raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronavirusului. Potrivit autorităţilor cehe, multe persoane infectate nu au dezvăluit numele celor cu care au intrat în contact de teamă că vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor.

În prezent, Cehia are cea mai ridicată rată de noi infecţii din Uniunea Europeană. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus în ultimele şapte zile. De la debutul pandemiei, în Cehia au fost înregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infecţie şi 21.235 de decese din cauza coronavirusului.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Au ei atatia imigranti acum, dar asta-i pomana comunista.

  2. La naiba! La ei se poate. La noi Catu a dat ordin sa se taie 75% cat de mult se poate. In nicio institutie publica nu se mai iau masuri anticovid. Au schimbat si algoritmul de identificare al contactilor. Daca stai cu bolnavul de covid in acelasi birou 8 ore, nu esti contact, ca a purtat masca. Structura medicala a institutiei publice iti interzice sa declari contactii la DSP. Romanistan, ce mai…
    Sper G4 ca nu vei cenzura acest comentariu. Este realitatea traita de mine nemijlocit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.