G4Media.ro

Ce ți-au dat, profesore?

Ce ți-au dat, profesore?

Dintr-un personaj alunecos, aluziv și ezitant, obișnuit să joace la două capete, să facă echilibristică între centrele de putere și să păstreze minime aparențe de onorabilitate, Tudorel Toader s-a transformat peste noapte într-un fel de porcușor agresiv. Cu adevărat notabilă, demnă de toată atenția, este radicalizarea ministrului justiției împotriva procurorilor, împotriva ”statului paralel” și în apărarea borfașilor. Și mai straniu au sunat precizările aparent inutile, în tot cazul nesolicitate, despre posibilitatea de a reveni oricând în funcția de rector la Iași, pe care și-a păstrat-o, sau la cabinetul său de avocatură, înghețat pe durata mandatului la minister.

Am văzut apoi cum Tudorel Toader a renunțat total la morga de profesor și mare știutor de carte pentru a anunța câteva orori care au stupefiat sistemul judiciar. Orice penalist cu minimă conștiință juridică ar fi refuzat să-și bată joc de principii elementare de drept, așa cum a făcut-o Tudorel Toader miercuri seara la Antena 3.

Toți juriștii au râs cu gura până la urechi auzind cum însuși ministrul justiției anunță sobru că va propune o Ordonanță de Urgență după revenirea guvernului din concediu. Ori avem o urgență, ori nu mai avem din moment ce ea suportă amânare și se poate rezolva după vacanță. Orice reglementare care poate aștepta încă o săptămână sau două nu-și mai justifică rezolvarea prin procedura urgenței. Logică elementară.

Ministrul justiției a anunțat că dorește să introducă noi cauze de revizuire în Codul de Procedură Penală, astfel încât, atenție mare la formulare, ”să-i dea celui care are sentimentul că-i condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă”.

Nu știu dacă există ceva mai rușinos în istoria justiției române. Așadar, un ministrul al justiției propune legi în funcție de sentimentele unor condamnați, consiliază pușcăriași și le explică ce pot face pentru a scăpa de sentințe definitive. Ce poate fi mai revoltător decât un ministru al justiției care acționează ca avocat al borfașilor, nu ca servitor al interesului public și al statului.

Fost judecător la Curtea Constituțională, Tudorel Toader s-a acoperit de ridicol după ce specialiștii din sistem, respectiv judecătorul CSM Bogdan Mateescu, i-au explicat că există o decizie recentă a CCR ușor de înțeles chiar și de un nejurist: ”Legiuitorului îi este interzis să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora”. (Vezi detalii aici)

Probele supreme de rea-credință le-a oferit odată cu atacurile dezlănțuite la adresa procurorilor, criticați că răspund invitațiilor unor ambasade sau amenințati cu epurarea pe criterii de vechime, în caz că nu le îndeplinesc. Numai că și la capitolul epurări, Tudorel Toader a invocat o lege care nu-i permite să se atingă de procurorii DNA așa cum și-ar dori. Toate acestea sunt dovezi de servilism total, nu de prostie sau de ignoranță. (Vezi detalii aici)

Tudorel Toader livrează, vrea să le arate stăpânilor săi că merită mai mult. Din acest motiv, s-a dezlănuțit.

Dacă ne întoarcem puțin la începutul articolului, ne amintim că ministrul justiției a precizat în mod straniu, nesolicitat, că la Iași îl așteaptă oricând fotoliul de rector și cabinetul de avocatură. Acum mai putem face un pas. Tudorel Toader știa că anunță grozăvii atât de mari, încât a simțit nevoia să sugereze în avans, înainte de a-l întreba cineva, că nu execută ordinele borfașilor pentru a obține vreun favor, că nu duce lipsă de funcții, onoruri sau bani. Atunci de ce a coborât atât de jos?

Totuși, ce ți-au dat, profesore? Cu ce te-au cumpărat borfașii ca să te răzbuni cu atât de multă ură pe întreg sistemul judiciar, să-l ameninți și să-l dinamitezi cu propunerile tale? M-aș mira sincer să-l vedem candidat la europarlamentare pe listele PSD sau parașutat în altă sinecură externă, având în vedere că ministrul Toader nu vorbește nicio limbă străină și ar avea nevoie, ca de obicei, de un traducător care să-l însoțească peste tot.

După cât rău a făcut și face justiției din România,  cum ar mai putea continua ca profesor sau ca jurist onorabil în țară? Un student de la Facultatea de Drept de la Iași i-a transmis deja asta: ”Moralmente, nu mai exişti şi nu ar trebui să te mai întorci la catedră vreodată”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. Si bay Rudotel, stii tu: oriunde cu placere!

  • O livrare la Iasi, va rog, dar să vă mișcati repede, să nu prinda muscă…
   „TUIE MUDOREL !”

  • i-au dat exact ce e in voga in Romania de vreo cateva saptamani: un numar suedez. Un infatuat de joasa speta precum Slugarel Model nu se putea abtine de la a se automui direct in CV:

   „Liceul Unirea din Focșani, absolvit de Tudorel Toader, nu era unul de matematică-fizică așa cum minte el în CV, ci era de fapt un liceu industrial”

   „În perioada comunismului, paranoia industrializării şi tehnicizării a dus ca liceul să decadă prin faptul că a fost transformat din liceu teoretic în liceu industrial.”

   Omul e clar un psihopat cu ambitii dincolo de posibilitatile-i ‘telectuale. Un fel de Andrei Marga pe partea juridica. Iar cum Marga era cunoscut de Secu’ drept turnatorul cu diploma Horia Muresan, ceea ce i-a oferit o cariera fulminanta BRUSC, cam asa or sta lucrurile si cu Slugarel, ca si el are niste lipsuri dubioase prin CV, urmate de o „ejectare” pe o orbita ce i-a luat mintile.

 2. Din pacate nici unul din conducerea PSD-ALDE-UDMR si multi altii nu stiu nici definitia unui OUG, nici conditiile in care se adopta o OUG, si nici faptul ca acestea au prioada limitata in timp, in care sunt in vigoare. La noi sunt in vigoare OUG de eci de ani, desi n-ar trebui !!!

 3. Oare cum o fi ajuns un personaj care nu cunoaște nici o limbă străină în funcții atât de înalte în mediul universitar ????????????
  Oare există vreo formulă prin care cetățenii, organizațiile neguvernamentale sau chiar magistrații ar putea să-l dea în judecată pentru încălcarea drepturilor omului, a Constituției, ceva cu care să poată fi acuzat? Poate e o întrebare naivă că nu mă pricep, nu sunt de această profesie… Dar mi se pare necesar ca a cest individ să vadă că i se pun niște piedici legale la tot ce face…

  • Ca politician, in timpul serviciului, poti sa declari ce vrei pentru ca ai imunitate.
   Seara la A3 nu poate fi in timpul serviciului…
   Daca asta e asa de bun pe cat zice de ce nu il fac ministru de stat?

  • Din nenorocire, majoritatea „universitarilor” din România sunt doar nişte învârtiţi. Au tupeu maxim şi convingerea că pot orice, de ce nu? – dar ambiţiile lor nu se sprijină nici pe înzestrare naturală, nici pe muncă. Asta a reuşit comunismul, ăştia-s „oamenii noi” ai lui Ceauşescu. Se vede „cu ochiul liber” că sunt neşlefuiţi, că n-au asimilat ce vor să se creadă că ştiu. Pe scurt – sunt groteşti, fix ca Tudorel.

 4. Cum ce i-au dat? Daddy si PSD-ul i-au dat si lui din porția lor zilnică de mui3, pentru că se spune că face bine la ten si echilibrează PH-ul…

 5. Gargamel nu a luat nimic. Doar i-a dat drumul din lesa tradiceanu, dupa vreo intelegere parafata cu dublul penal dragnea.
  Ceea ce face gargamel seamana cu asaltul final asupra statului de drept roman, ca despre stat paralel vorbim despre ei, adulatorii hotilor, corupatorilor, mituitorilor.

 6. Te rog nu mai folosi apelativul de profesor cand vorbesti de acest individ. Nu fa de ras tagma profesorilor, caci nu este ca acest politruc. Sunt absolut sigur ca daca i se verifica pe bune dosarul de profesor o sa constati ca nu a indeplinit standardele minime la momentul in care a fost promovat. Se lauda in CV ca a terminat un liceu de mate-fizica. Da de unde, cred ca ii curgeau balele dupa un astfel de liceu, dar el a terminat un anonim liceu industrial. Doctoratul -si l-a luat la Cahul. A intrat la facultate la trei ani de la terminarea liceului, desi la drept se intra pe baza de dosar de cadre semnat de primul secretar, era aproape omul si locul, picau 2-3 asa, de forma, sa se spuna ca exista admitere. Iar TT a facut parte exact dintre cei 2-3 si asta de mai multe ori. Prima lui cercetare ca procuror comunist a fost la Panciu, cand a bagat la puscarie un taran care a mancat cativa struguri ramasi pe ciochini dupa cules. Proba era in stomacul inculpatului, va dati seama cata bataie a incasat nenorocitul in timpul cercetarii ca sa-si recunoasca fapte (ca asa cercetau procurorii atunci-cu bataia), ca altfel nu-l puteau condamna. Iar in ceea ce priveste calitatile de profesor, uita-te pe Web of Science, sa vezi productia stiintifica a marelui jurist. Maculatura, produsa in ultima perioada de lingai care spera sa fure startul la promovarea universitara si la care l-au trecut coautor si pe TT. Cu gunoaiele de acolo o universitatea serioasa nu l-ar lua nici macar ca asistent. Omul nu este profesor, este un oportunist de joasa speta (vezi si cum si-a facut beizadeaua tomnatica asistent la universitatea la care este rector, cum si-a mutat a doua beizadea,desteapta foc ( a intrat la fara frecventa, pe locul 351 din 360) de la Invatamant la distanta la invatamant la zi, cum si-a angajat nevasta directoare la spital). Deci, nu-i mai spune profesor, caci nu este. El este un individ de la periferia lumii academice, umflat cu pompa de partidul stat ca sa aiba o coada de topor in sistem.

  • Excelent comentariu (presupun ca se bazeaza pe fapte reale).
   Merita tiparit si pus pe stilpi in statiile de autobuz in toata tara, fiecare pe unde poate.
   Eu o sa incep activitatea in zona mea. Cit pot. Daca sintem multi, poate schimbam ceva.

  • Nevasta ca nevasta da’ pe Marieta ai uitat-o?! Cea care-l urmeaza peste tot, de la Curtea Constitutionala pina in Japonia ca a fost numita…intimplator…secretar de stat la Justitie. Demoazela lucreaza cu Gargamel si la toate volumele de o ‘inestimabila valoare’. Cum cind?! Noaptea ca hotii ca ziua Slugarel primeste ordinele de la Daddy si se fandoseste in fata microfoanelor iar seara e la televiziunile de partid si de stat.

  • Grasu,precizez de la bun inceput ca mesajul meu nu vizeaza delic dorintea de a-l spala pe Slugarel,ci vrea doar sa evite caderea in penibil din cauza unor informatii incorecte.La admiterea la Drept nu era deloc „omul si locul”!Erau cate 8-12 pe un loc!Medicina si Dreptul erau printre cele mai cautate facultati,iar faptul ca omul a intrat doar la trei ani de la absolvirea liceului nu demonstreaza mare lucru.Eu am terminat la Tg Mures la un liceu teoretic de prestigiu,”Al Papiu Ilarian” si din 18 absolventi cati eram la Sectia Romana in primul an au intrat la diverse facultati doar trei!Ulterior,in anii urmatori,au mai intrat si altii,repetand admiterea.Asa cum mi s-a intamplat si mie,care am intrat la trei ani de la terminarea liceului.Atat de mare era concurenta.
   Recomandarea aceea de la partid insemna cu titul altceva.Nu inluenta catusi de putin rezultatul admiterii,ci ii sorta pe cei inscrisi la ea.Aveai nevoie de recomandare LA INSCRIERE,daca proveneai dintr-o familie de legionari,sau una cu transfugi in familie,sau alte balarii,ti se refuza inscrierea la concurs.Mai departe depindea de tine daca luai sau nu admiterea.Modalitatea de departajare a concurentilor e alta mancare de peste,practic se facea in functie de cat de bine erai in stare sa memorezi doua manuale,cel de Economie si cel de Filosofie de-a XII-a,dar asta tinea mai degraba de necesitatea de a departaja intr-un mod cat de cat obiectiv candidatii,in conditiile in care o diferenta de cateva sutimi la media obtinuta hotara daca aveai sansa de a deveni jurist sau te intorceai la saiba…

 7. Alo, D-le Presedinte:
  Va alaturati si dumneavoastra la aceasta intiativa civica cu niscaiva declaratii de presa zilnice in care sa exprimati dezaprobarea pentru ceea ce zic si fac acesti indivizi, si sa cereti demisia lor?
  Multumim anticipat pentru participare si ajutor.

  • ficusul este fara reactie. va constata cu ingrijorare ca treaba pute. doar un dulap si atat. in traducere: mare si prost.

  • Er, alerta de postac psd.
   Ce voiam sa zic, er, MUIEPSD.

 8. Sunt din ce in ce mai ingrijorat, oare ce-or face colegii nostri: @Pudila, @Morjan si @Asistat, singuri in imensitatea Siberiei, fară Internet, fara semnal GSM, fara nimic…!? Ce cruzime si in sufletul șefilor ăstora de celulă, auzi tu, să-i trimita in tabăra chipurile de vară și ei să fie nevoiți să facă baie la copca și să stea la plajă pe banchiza plutitoare…!
  Intoarceti-vă cat mai curănd, ne e tare dor de voi…! Și aveți grijă la foci, lasă doar impresia ca sunt blânde, in realitate mușcă direct de coa..ie!

  • Au sedinta la sediu!

  • Poate i-au dat afara din Politie.

  • Suntem bine, bai! Ne distram ca baietii, in august suntem pe sistem relanti ca sa revenim in forta in septembrie.

   Mai o tura pe langa opera, mai o lada de votca, ca baietii dupa cum iti zic.
   Mersi de empatie, te pup si eu si restul baietilor dar inca nu s-au trezit. Seara trecuta s-a terminat pentru noi azi dimineata la 11, intelegi tu…
   Te pupam cu totii!

 9. Se poate intoarce oricand la catedra. Facultatile sunt cuiburi de vipere comuniste.

 10. Omul acesta in aroganta sa rara a devenit extrem de nociv in ceea ce face justitiei si cetatenilor acestei tari ,care vor suporta urmarile.Nu asculta devnimeni si de nimic,in afara infractorilor cu gulere albe
  Nu il intereseaza nici o recomandare europeana ,nici incalcarea tratatelor semnate de Romania,nu a invatat nimic la Venetia.A devenit periculos si magistratii ar trebui sa ia pozitievferma.Nu mai este timp.

 11. Și ce, Veorica știe limbi străine?!Eu îl văd ambasador, consul printr-o țară exotică.Copiii fiind bine înfipți prin ME.

 12. Mă bag și eu în seamă, scuze. Ce a primit Tudorel Toader?!
  A primit ordin de activare! Probabil pe ruta: Tăriceanu – ambasada Rusiei – FSB – Putin.

  • Cel mai probabil ,ai dreptate.

  • Cel mai probabil ,ai dreptate.Doar ca pe Putin il poti sterge din capul listei.Nu e nevoie de ordinul direct al lui Number One ca sa pui in miscare o sluga oarecare.

 13. „Ce se da” reprezinta numai o jumatate din ecuatie. A doua jumatate este „ce se ia in contrapartida”.

  Majoritatea oamenilor, inainte de a lua deciziile relevante, isi fac un calcul mai mult sau mai putin sumar castiguri/riscuri. Ce pot ei castiga alegand o anumita varianta de actiune? Ce risca sa piarda? Daca oportunitatile de castig sunt mari, iar riscurile tind catre zero, directia e clara.
  ———————–

  Culegem acum roadele lipsei de fermitate in pedepsirea fostilor nomenclaturisti comunisti in perioada post-1989. Acei indivizi au ales cu buna stiinta colaborarea cu regimul criminal. Nu i-a obligat nimeni sa se inscrie in PCR, sa toarne colegi si prieteni, sa contribuie prin cardasia cu Puterea la mentinerea tarii in subdezvoltare in anii `80.
  Au facut aceste compromisuri strict pentru a dobandi avantaje, pentru sine si pentru familia lor. Grav e ca dupa Revolutie au scapat nepedepsiti. Au platit, simbolic, doar cativa rechini de la varf. Restul au ramas cu ce au avut, si mai mult decat atat, si-au folosit reteaua de cunostinte si complicitati pentru a se catara din nou la conducere prin vehiculul FSN.

  Copii si nepotii acestor indivizi au invatat lectia de la inaintasii lor: nu conteaza ca nenorocesti o tara, atata vreme cat stii sigur ca vei scapa nepedepsit, pastrand ce ai furat.

  Actualele tentative de modificare a legilor justitiei asta fac: incearca sa dezechilibreze si mai mult balanta castiguri-riscuri, reducand riscurile infractiunilor catre zero.
  Antidotul? Dupa parerea mea, adoptarea dupa viitoarele alegeri parlamentare a legii justificarii averilor demnitarilor si rudelor lor de gradul intai, prin care tot ce nu se poate proba se confisca.

 14. Iata un exemplu care ilustreaza ca indiferent cat de exceptional este cv-ul cuiva, daca aceluia ii lipseste caracterul, persoana respectiva nu valoreaza nici macar doi bani !

  Pt un intelectual adevarat stima de sine si consideratia semenilor este adevarata avere cu care chiar se poate parasi lumea muritoare !

  Tudorel insa nu este altceva decat o intruchipare jalnica a ceea ce inseamna un fake !

  PS. Si este la fel de periculos pt societate precum este fake-ul ! 😉

 15. Sincer, nu cred ca a primit ceva pentru sine. Cu fi-su sau poate cu ceva legate de vreo ruda apropiata cred ca l-au prins. Desi nu e exclus sa aiba personal vreun schelet prin dulap.

  • Poate l-au filmat in excursiile (pe banii contribuabilului roman, binenteles, ca PSD-istii nu dau din buzunarul lor niciodata) cand se sfatuia cu secretara de stat, mi se pare, cea care-l insoteste peste tot. Cine stie ce chestie noua facea cu bubele lui.

 16. Functia de rector cum se poate pierde in Romania? Doar nu se pastreaza asa pe termen nelimitat cand unul pleaca in vacanta la guvern!

 17. psd a hotarit in liniste sa-l indeparteze pe toxicul dragnea si acuma tt este in prima linie de atac al Romaniei

  • cei ce calca in prima linie in psd primesc o aura malefica, toxica, obraznica, asa sa intimplat si cu Firea, si la acest cloun tt
   „Orice reglementare care poate aștepta încă o săptămână sau două nu-și mai justifică rezolvarea prin procedura urgenței.” – o dovada foarte buna, din feb 2017 tot doresc sa dea OUG peste OUG si faptul ca a trecut deja atita timp si nu e urgenta si nimic grav nu s-a intimplat inseamna ca „metoda OUG” e o inselaciune, noi cumva stiam asta de la inceput dar acuma si timpul a demonstrat-o

 18. „Totuși, ce ți-au dat, profesore?”
  poate ca pur si simplu nu i-au oferit numai bani dar un loc favorabil undeva in psd pe un termen mai lung in care individul va fi „la caldut”, cu tot cu familia sa, un loc mai aproape de nucleul psd dar pentru aceasta tre sa-si faca misiunea
  dar cum de il inlaturat pe acest tradator de neam ? daca zboara tt atunci vine altul asemanator in loc ?

 19. Nu stie nicio limba straina? La fel ca Felix Banila? Ca Olguta Vasilescu si ca doamna Dancila? Si cand te gandesti ca exista atatia tineri care stiu engleza la perfectie dar n-au sansa in viata… La ce mai exista traducatori daca ar sti toti ministrii limbi straine?!

 20. Aruncati o privire mai atenta la Iasi, acolo unde tt se considera stapan: universitatea e condusa acum de un fel de duamna w dancila, trasa de sfori de gargamel; o fituica de toata jena (bzi) are exclusivitate la stirile din uaic (dau pe surse ce hotarari va lua Senatul univ. inainte sa se desfasoare sedintele, decanii au sarcina de serviciu sa le ofere interviuri in exclusivitate, inamicii lui tt sunt aruncati in mocirla asa-zisului ziar etc.). Exista speranta?: dupa multa vreme, la admiterea din acest an a scazut consistent numarul candidatilor la Drept la uaic. Iar gargamel stie si e putin pe ganduri cautand cauza, dar ratand oglinda. Daca justitia, tara si alte asemenea nimicuri pentru el il lasa rece, facultatea pe care o considera a lui (a avut 3 mandate de decan in timp ce era si la CCR!) s-ar putea sa-i fie „calcaiul lui Ahile”.

 21. Draga domnule Tapalaga, si eu m-am intrebat: Ce il mana in lupta pe Toader, de este atat de dedicat acestei „opere” de distrugere a Justitiei?
  Dumneavoastra il intrebati : Ce ti-au dat, profesore? Eu ma intreb: Ce i-au mai promis?
  De dat, i-au dat multe: o cariera universitara nemeritata, deoarece eticheta lui de mare specialist e falsa. Se vede ca omul nu are stofa de adevarat universitar, de jurist de elita. Un jurist de elita nu proceda atat de abuziv, cum a facut in tot ce a facut de cand e ministru.
  I s-a dat postul de judecator la CCR care, desi nu ofera cine stie ce prestigiu fiindca institutia nu e ce ar trebui, i-a marit veniturile, pensia si sansele de a deveni rector.
  I-au dat si ce-i mai lipsea ca sa-si completeze colectia de onoruri – functia de ministru.
  La intrebarea ce i-au promis? Pai, ce-i mai lipseste? Presedintia.
  In realitate, el este dintre ei, organizati si hotarati sa ne acapareze. Si-au luat tot ce au dorit, ramanand uniti si deja organizati. DNA, SRI ii cam mirosisera si le-au anihilat. Batalia pe care o dau acum este pentru ei vitala si de aceea TT nu mai tine cont de nimic.

 22. Raspunsul corect : SIPA

 23. Sa-l puna cineva sa semneze „Fara penali”! Asa ca si chestie !

 24. Cum ce i-au dat? Pai am auzit ieri ca guvernul i-a mai dat un mandat in Comisia de la Venetia!
  Nu-i suficient?!

 25. Probabil raspunsul corect ar fi „ultimatum”.
  Nu-l apar, n-am citit nimic fake sau pro pe nicaieri ca sa-l sustin, doar incerc sa dau cel mai
  plauzibil raspuns din punctul meu de vedere, dupa articolul d-lui Avram, al dumeavoastra, al situatiei „ori la bal ori la spital”din justitie, al situatiei „nu mai am nimic de pierdut ” in care se balaceste dnul ministru.
  Sper ca nea Toader este constient de ceea ce i-a spus dlui Lazar, si ca i se poate aplica si lui la un moment dat . Sper.

 26. Scent of a women ?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.