G4Media.ro

Tudorel Toader vrea să trimită procurorii DNA care nu îndeplinesc condiția de…

Tudorel Toader vrea să trimită procurorii DNA care nu îndeplinesc condiția de vechime de 8 ani înapoi la parchetele de unde provin. Detaliul care îl împiedică să treacă la epurări. Numele care ar putea fi vizate

După ce a propus ordonanţă de urgenţă privind revizuirea sentinţelor „date pe nedrept” în baza protocolului Parchet-SRI şi a interceptărilor „nelegale”, iar magistraţii Bogdan Mateescu şi Cristi Danileţ i-au explicat că nu se poate întrucât CCR nu permite aşa ceva, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a venit cu o altă veste-şoc. El a anunţat la Antena 3 că la DNA vor începe epurări în baza noii legi privind organizarea judiciară, intrată recent în vigoare.

Potrivit ministrului, procurorii DNA care nu au 8 ani vechime în profesie, aşa cum cere noua lege, ar putea părăsi Parchetul anticorupţie.

„Mulţi dintre procurorii DNA trebuie trimişi înapoi la structurile de unde au fost aduşi, pentru că ei nu au îndeplinit cerinţele legii. Nu poţi să iei procurori de la o judecătorie şi să îl duci la DNA. Nu au experienţă profesională, nu au experienţă de viaţă. Dacă legea ne cere o anumită vechime, nu au decât să se ducă înapoi şi să selectăm pe alţii”, a declarat Tudorel Toader.

Într-adevăr, potrivit legii 207/2018 de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară,

„art. 87 alin. (2): „Pentru a fi numiţi în cadrul DNA, procurorii trebuie să nu fi fost sancţionati disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, o vechime de cel puţin 8 ani în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.”

În acest caz se află procuroarea Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează cazul Tel Drum în care liderul PSD Liviu Dragnea este pus sub acuzare pentru 5 infracţiuni. Procuroarea Lăncrănjan împlineşte 8 ani de vechime în profesie abia în octombrie acest an. Ea a fost transferată la DNA de la Parchetul Judecătoriei sectorului 2. La fel şi procuroarea Mihaela Beldie, care a instrumentat dosarul Belina.

Ce nu spune Tudorel Toader. Aceeaşi lege spune însă câteva articole mai jos că:

„art. V. Procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, sunt numiţi în funcţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie rămân în funcţiile pe care le îndeplinesc în cadrul acestor structuri”.

Prin urmare, chiar legea invocată de ministru îl contrazice pe Tudorel Toader.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. MUIEPZD… Până la capăt…!

 2. Incearca pe toate caile!
  Presiune de la dintidegrebla, presiuni din teritoriu, este august si nu s-a implementat nimic, panica generala!

 3. Bai Slugarel mare jeg uman esti!!!! Deci acum se vede ca legile au fost date cu dedicatie ca sa il ajutati pe Dragnea cu dosarele lui mizerabile.

  Tu realizezi ca atunci cand circul asta cu Dragnea se va termina nici nu stiu cum vei mai avea tupeul sa mai mergi pe holurile facultatii din Iasi. O sa te ia stundetii cu oua!

 4. Tumorel Toader trebuie extirpat pana nu duce Romania la metastaza.

 5. daca nu au vechime si totusi au obtinut condamnari, nu inseamna ca sunt buni specialisti? de ce bunii specialisti atunci sunt alungati dintr-o structura de elita?

 6. TT nu stie ce prevede legea si nici nu-l intereseaza. A invatat de la Dragnea sa faca tot ce vrea si doar in interesul mafiei !

 7. ce mai tot cauta justitiarul tt sa faca ca sa legalizeze crima ? de ce e inca in functie magarul care-si bate joc

  • Cine sa-l dea afara? Curtea constitutionala a adus decizia ca el este Supraministrul (da, cu S!) care are (in Romania membra a UE ) drepturi discretionare asupra Justitiei! Si atunci de ce sa nu uzeze de aceste drepturi?

 8. Sinistrul justitiei este pentru mine un un personaj cu comportament mafiot care santajeaza public in special procurorii dar si judecatorii, pune presiune pe justitie, nu enunta principii in baza carora doreste sa faca schimbari in legislatie sau de persoane , nu face proceduri pe care sa le respecte si el, ci „ievalueaza” (ca si valcov) si elimina pe cei care isi fac treba ! Reprezinta, este exponentul, penalilor Cosma in guvern ! Daca au fost facute abuzuri , sau greseli in administrarea actului de justitie (de procurori/judecatori) el nu asteapta sa constate asta o instanta , nu aplica acestora exact ce invoca in favoarea suspectilor de coruptie (caci asta e preocuparea lui) ci anuleaza (cu cooperarea parlamentului) orice posibilitate de a incrimina o fapta de coruptie la nivel inalt , oricat de evidenta ar fi aceasta !! Este o nulitate absoluta in materie juridica, nu are urma de alura universitara iar „decriptarea” lui se poate afla in SIPA . Pentru cetatean nu exista nici macar posibilitatea sa sanctioneze prin vot acest deseu toxic care sa screme sa dovedeasca Planetei ca in Romania nu exista coruptie, caci el e cica „independent”……

 9. Am uitat sa spun ca il consider acest gunoi (Sinistrul justitiei) mai toxic decat pe Flausatul penal !!! Chelnerul penalilor executa de-a valma, o caciula de ordine/comenzi de la penali , puscariabili aflati in diverse faze procesuale si le asigura si linistea atat pentru trecut cat si pentru praduiri viitoare netulburate ……Mesajul meu de protest din 10 august va fi impotriva acestei laturi si a statului capturat de penali !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.