G4Media.ro

Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice de la Tokyo? Șeful comitetului de…

Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice de la Tokyo? Șeful comitetului de organizare respinge o nouă amânare, populația orașului respinge competiția

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a declarat marţi că este „absolut imposibilă” o nouă amânare a competiţiei din cauza pandemiei coronavirus, informează agenția locală Kyodo, citată de Agerpres. Pe de altă parte, un sondaj de opinie arată că doar 14,1% dintre japonezi susţin desfăşurarea Jocurilor în vara acestui an, în timp ce 44,8% sunt de părere că acestea ar trebui din nou amânate, iar 35,5% s-au pronunţat în favoarea anulării competiţiei.

Șeful Comitetului de organizare a arătat că amânarea Jocurilor nu este o opţiune, deoarece mulţi oficiali care au jucat un rol cheie în pregătiri sunt împrumutaţi de la alte organizaţii, inclusiv de la guvernul metropolian din Tokyo.

Fost prim-ministru al Japoniei, Yoshiro Mori a precizat, totodată, că ţara sa urmează să stabilească până în luna martie dacă va fi permis accesul spectatorilor veniţi din străinătate la competițiile din cadrul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare din următoarele luni.

Japonia se confruntă cu un număr record de infectări cu Covid-19 începând din luna noiembrie, iar starea de urgenţă a fost declarată în zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente. (Foto: Mascota JO de la Tokyo / Comitetul organizator)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.