G4Media.ro

Ce se întâmplă cu Champions League? 12 cluburi de top, printre care…

Foto: UEFA

Ce se întâmplă cu Champions League? 12 cluburi de top, printre care Real Madrid, Manchester United sau Juventus Torino, vor propria competiție de fotbal – Superliga Europeană

UEFA este așteptată să anunțe noul format Champions League, luni, însă schimbările efectuate de forul european nu sunt pe placul tuturor echipelor de top, transmite Digi Sport.

Publicația franceză RMC Sports anunță că 12 cluburi de top refuză reforma adoptată de UEFA pentru Liga Campionilor și intenționează să anunțe „în următoarele ore” lansarea unei noi competiții, Superliga Europeană, care ar urma să rivalizeze cu Champions League.

Cele 12 formații care ar fi gata să boicoteze noul format din Champions League (valabil din sezonul 2024/2025) și să evolueze într-o competiție separată, cu circuit închis, sunt FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus, AC Milan, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham.

UEFA a aflat de planul pus la cale de cele 12 cluburi și a ținut „o ședință de criză”. Forul european a emis și un comunicat în care critică inițiativa cluburilor din Anglia, Spania și Italia, anunțând că va lua măsuri drastice, inclusiv suspendări, în cazul în care noua competiție va exista.

„UEFA, Federațiile din Anglia, Spania și Italia au aflat că echipele plănuiesc să lanseze o nouă competiție cu circuit închisă, denumită Superliga. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, reiterăm că vom rămâne uniți și vom depune toate eforturile pentru a opri acest proiect cinic, bazat doar pe interesele unor cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult decât oricând.

Vom lua în calcul toate măsurile disponibile, inclusiv juridice și sportive, pentru a preveni apariția acestei competiții. Fotbalul este bazat pe competiții deschise, care să se desfășoare grație meritului sportiv.

Așa cum FIFA și celelalte șase federații au anunțat, cluburile implicate vor fi interzise în orice competiție internă, europeană sau mondială, iar jucătorii pot fi suspendați la echipa națională.

Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, care au refuzat să se alăture lor”, a transmis UEFA.

sursa: Digi Sport

sursa foto: UEFA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. O fi bine, o fi rău.. nu știu.
  Dar ăștia se comporta ca sindicatul muncitorilor de la metrou 😜

 2. ce plictiseala, sa te tot uiti la real-barcelona in buclă

 3. Superliga mafiotilor. Se va creea o „Bula” a mafiei din fotbal in care vor avea acces doar „campionii” ingineriilor financiare. Se inchide cercul.

 4. Superliga mafiotilor. Se va creea o „Bula” a mafiei din fotbal in care vor avea acces doar „campionii” ingineriilor financiare. Se inchide cercul.

 5. o golaneala financiara!

  un atac direct la ideea de competitie europeana!

  suporterii au fost intrebati?