G4Media.ro

Ce șanse sunt ca școala să revină la normal, din toamnă, după…

Foto: Freepik.com

Ce șanse sunt ca școala să revină la normal, din toamnă, după haosul produs de Covid-19 în ultimul an? Revista Nature, despre “dovezile ce sprijină o redeschidere în siguranță”

În țările unde programele de vaccinare au avansat rapid, se pare că școlile se vor redeschide fără prea multe restricții, în următorul an școlar, comparativ cu limitările masive din anul 2020/2021, apreciază revista Nature într-un articol publicat săptămâna aceasta, pe tema condițiilor de începere a cursurilor în siguranță, din toamnă, după mai bine de un an de pandemie. Publicația pune în balanță, în analiza sa, argumentele pro și contra activităților școlare în condiții cât mai apropiate de normal, începând cu studiile relevante ale ultimului an și ajungând la riscurile încă necunoscute asociate variantei Delta a noului coronavirus.

  • În România – țară care cu numai trei luni în urmă trimitea larga majoritate a elevilor în vacanță de o lună, în contextul pandemiei – programul de vaccinare a început rapid și a inclus și o schemă specială pentru profesori. Dar la nivelul întregii țări ritmul a încetinit abrupt, ajungând ca, în prezent, România să se situeze pe penultimul loc în Europa ca procent al populației care a făcut prima doză de vaccin. Acest lucru nu l-a împiedicat pe premierul Florin Cîțu să afirme “succesul” campaniei de vaccinare, argumentul fiind că a scăzut rata de infectare.

Revista Nature trece în revistă, în analiza sa, numeroase studii din ultimul an, unele dintre ele semnalate la vremea lor și de Edupedu.ro, ce arată că mediul școlar nu favorizează infectarea într-o măsură mai mare ca cele extrașcolare și că activitățile educaționale se pot desfășura în siguranță, atât timp cât există unele măsuri de precauție.

Acestor studii li se adaugă declanșarea campaniei de vaccinare în statele lumii, iar acolo unde aceste programe au avansat rapid, “se pare că școlile se vor redeschide în următorul an școlar cu mai puține restricții și măsuri de Prevenție, comparativ cu lunile recente”, arată sursa citată.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce scoala? Nu era vorba ca la toamna vine valul 4? Hotarati-va!