G4Media.ro

Cazurile de variola maimuţei din Africa nu sunt concentrate în rândul bărbaţilor…

Sursa foto: Facebook ECDC

Cazurile de variola maimuţei din Africa nu sunt concentrate în rândul bărbaţilor gay

Focarele de variola maimuţei depistate în Africa nu sunt concentrate în rândul bărbaţilor gay, spre deosebire de alte regiuni ale lumii, au declarat joi experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Africa, citaţi de Reuters, relatează Agerpres.

Focare ale acestei maladii virale au fost raportate în 78 de ţări, cele mai multe în Europa, iar 98% din totalul cazurilor depistate în afara Africii, unde boala este endemică, au fost înregistrate în rândul bărbaţilor care fac sex cu alţi bărbaţi, au anunţat experţii de la OMS.

Dar în Africa, unde epidemii repetate de variola maimuţei au fost documentate încă din anii 1970, modelul de transmitere virală este diferit, au explicat experţii din domeniul sănătăţii.

„În prezent, 60% din cazurile pe care le avem – 350 – sunt bărbaţi, iar 40% sunt femei”, a declarat medicul epidemiolog Otim Patrick Ramadan, răspunzând unor întrebări despre variola maimuţei la o conferinţă de presă organizată de biroul regional pentru Africa al OMS şi vorbind despre numărul cazurilor active raportate pe continentul african.

El a mai spus că peste 80% din cazurile active din Africa au fost depistate în ţări în care transmiterea acestui virus s-a produs deja în trecut şi că pacienţii au fost expuşi iniţial la virus în urma unui contact cu animalele purtătoare, apoi l-au transmis la rândul lor membrilor familiilor din care fac parte.

Expertul african a precizat că femeile joacă un rol tipic, îngrijindu-le pe persoanele bolnave la domiciliu, iar acest detaliu reprezintă unul dintre factorii care au contribuit la răspândirea virusului în rândul femeilor.

Medicul Ahmed Ogwell Ouma, directorul CDC Africa, a declarat într-o conferinţă de presă separată că nu există nicio dovadă că transmiterea din rândul bărbaţilor gay ar fi reprezentat un factor specific pentru epidemiile din Africa.

Colectăm date despre variola maimuţei încă din anii 1970 şi acest indicator specific, bărbaţi care fac sex cu alţi bărbaţi, nu a apărut niciodată ca un parametru important aici, în Africa”, a adăugat el.

Peste 18.000 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate în lumea întreagă, iar OMS a declarat această boală o urgenţă medicală de importanţă globală.

Variola maimuţei se răspândeşte prin contact apropiat şi provoacă de obicei simptome asemănătoare gripei, precum şi vezicule purulente la nivelul pielii.

Agenţiile de sănătate publică au insistat asupra faptului că deşi în multe ţări aceste focare sunt concentrate în rândul bărbaţilor care fac sex cu alţi bărbaţi, orice persoană poate să contracteze virusul în urma unui contact apropiat prelungit sau prin intermediul unor particule provenite de la obiecte precum lenjerie de pat şi prosoape.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Pedofilia, nu e o boală exclusiv a BĂRBAȚILOR HETEROSEXUAL CU SOȚIE!

  2. O dati la-ntors, dar nu mai tine!

    • Nu mai ține, la cât se străduie propaganda valoriștilor adulatori ai lu’ domnu’. Apropo, v-au trecut durerile de la referendumul din Kansas? Știu că la portofel v-a ars bine, ați cheltuit degeaba 3 milioane de dolari în campania creștinopată de dezinformare, însă oamenii au decis: avortul rămâne legal în Kansas, un stat dominat de republicani. Asta arată cât de rupți de realitate sunt republicanii.

  3. În Africa nu există homosexualitate.Boala asta e specifica doar tarilor dezvoltate.

  4. Acum câțiva ani unul la fel de „inteligent” ca tine, președintele de atunci al Iranului, susținea că la el în țară nu există așa ceva, ci doar în Vest. Bineînțeles că toată lumea a râs și a făcut mișto de gogomănia pe care a putut să o debiteze. Dar așa se întâmplă când suferi de boala numită religie, delirul se instalează rapid.

    • Te dai basicat cu religia dar subiectul este altul. Mai bine fi atent la basici dupa intalnirea cu prietenul..