G4Media.ro

Cazul Qatargate: Fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzerin a fost eliberat condiţionat

sursa foto: captura video/Pier-Antonio Panzeri

Cazul Qatargate: Fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzerin a fost eliberat condiţionat

Fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzeri, care a fost plasat în arest la domiciliu şi obligat să poarte o brăţară electronică în urma scandalului ‘Qatargate’ din Parlamentul European, a fost eliberat condiţionat, a anunţat vineri parchetul federal belgian, confirmând informaţiile apărute în ziarul Le Soir, potrivit AFP.

Fostul europarlamentar (2004-2019), considerat figură centrală în acest scandal de corupţie, este liber, însă nu are voie să părăsească teritoriul belgian.

În acest caz de presupusă corupţie în beneficiul Qatarului şi al Marocului, cel puţin şase persoane au fost inculpate.

Scandalul a izbucnit în decembrie când anchetatorii belgieni au descoperit, în timpul percheziţiilor de la Bruxelles, în jur de 1,5 milioane de euro în bancnote mici, aflate în valize sau în pungi.

Justiţia belgiană suspectează plăţi în numerar făcute în schimbul unor decizii sau poziţii politice favorabile Qatarului şi Marocului în Parlamentul European, pe care Rabatul şi Doha le-au negat ferm.

Printre celelalte persoane suspectate se numără şi eurodeputata elenă Eva Kaili, care a fost şi ea eliberată şi şi-a reluat atribuţiile de europarlamentar.

Alţi doi suspecţi din acest caz au beneficiat, de asemenea, de ridicarea arestului la domiciliu cu brăţară electronică. Este vorba despre eurodeputatul belgian Marc Tarabella, care, la fel ca Eva Kaili, şi-a susţinut nevinovăţia, şi Francesco Giorgi, partenerul europarlamentarei elene şi fost asistent al lui Pier Antonio Panzeri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...