G4Media.ro

Câți bani va costa educația parentală? Propunerile Ministerului din proiectul Strategiei de…

Sursa foto: Pixabay

Câți bani va costa educația parentală? Propunerile Ministerului din proiectul Strategiei de educație parentală arată sume bazate pe calcule confuze și fără date de referință

Aproape 19 milioane de lei ar urma să fie cheltuiți în primul an de cursuri de educație parentală realizate la nivel local, iar suma urmează să se dubleze la 37,5 milioane de lei în anii următori, până în 2030, când ar urma să se dubleze și numărul de părinți care participă la astfel de cursuri, potrivit estimărilor prezentate în proiectul Strategiei Naționale de Educație Parentală, lansat în dezbatere publică miercuri.

  • Calculele propuse în acest document sunt însă neclare, cheltuielile pentru întreaga perioadă de cursuri, până în 2030, fiind considerabil mai mari decât suma cheltuielilor anuale. În același timp, nu este clarificată baza de calcul, în condițiile în care aceste cursuri ar urma să fie introduse abia în faza a doua a strategiei, după ce vor fi decise elemente esențiale pentru desfășurarea acestor cursuri, precum planul de acțiuni și elaborarea curriculumului.

La capitolul “Implicații Bugetare”, proiectul face referire la “scenarii” propuse de UNICEF, “care implică cheltuieli bugetare”. Documentul notează că “trebuie să se menționeze activitățile care pot fi implementate cu ajutorul resurselor existente”, dar nu sunt menționate resursele folosite în vederea cheltuielilor prezentate.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. ce jaf, ce hotie este in tara