G4Media.ro

Cătălin Drulă, deputat USR: Am reușit să oprim în plen o lege…

Cătălin Drulă, deputat USR: Am reușit să oprim în plen o lege prin care PSD dădea voie infractorilor să dețină arme letale/ Cei condamnați pentru șantaj, cămătărie sau furt primeau liber

Deputatul USR Cătălin Drulă susține, într-o postare pe Facebook, că partidul său a oprit în plen o lege prin care PSD dădea voie unei categorii largi de infractori să dețină arme letale. Drulă scrie că este vorba de un amendament introdus de deputatul PSD Vlad Bontea la un proiect de lege privind regimul armelor și munițiilor, care transpunea o directivă europeană.

”Până în prezent, în legea în vigoare, era interdicție la deținerea de arme letale pentru cei care au fost condamnați la pedepse cu executare pentru infracțiuni săvârșite cu intenție. Modificarea toxică limita această interdicție la cei care au săvărșit infracțiuni cu violență.

Prin urmare, o largă categorie de infractori, precum cei condamnați pentru șantaj, cămătărie sau furt, primeau liber la arme letale.

Atenție! Nu discutăm despre pistoale cu aer comprimat, cu bile, etc, ci despre arme de foc letale cu care poți zbura creierii cuiva.

Asta face PSD în timp ce clanurile infracționale își fac de cap în România!
Am reușit să retrimitem legea la comisie până marțea viitoare. Deci am evitat pericolul pentru moment”, scrie deputatul USR în postarea pe Facebook.

Proiectul de lege prevedea, în varianta inițială, la articolul 14 privind ”Condiţii de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale(” Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: c)nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie”.

Amendamentul propus de deputatul PSD Vlad Bontea restrânge categoriile de infracțiuni, prin introudcerea condiției ca acestea să fi fost comise cu violență pentru a putea primi autorizația de port armă: ”nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni săvârșite cu violență și comise cu intenţieprevăzute de Codul Penal, ori pentru infracțiuni privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. USR lucreaza pentru tara.

  • Si PSD lucreaza tot pentru tara.
   Pentru tara lui Putin, Maica Rusie.

  • Băieții ăștia într-un timp scurt și cu resurse umane minime au făcut mai mult ca toți restul parlamentarilor in acest mandat.
   Bravo lor!

  • Cei 8% din Parlament de la USR au OPRIT LEGEA.

   Ceilalti 92% au incercat sa se opuna, dar nu ii faci fata Cavalerului Drula Calare Pe Dreptate!

 2. Liviu Dragnea vrea arma, Dan Voiculescu vrea arma, Adrian Nastase vrea arma, probabil si Udrea va vrea arma. La cat au furat stau cu frica in san.
  Toti politicienii corupti care au facut puscarie se cred dumnezei de sclavi si vor sa se asigure ca pana vine militia pot sa se apere singuri impotriva potentialei furii a celor pe care i-au jefuit si abuzat.

  In schimb pentru noi oamenii simpli nu-i nici o problema daca vine militianul numit politic dupa ce am murit.
  Pentru aceste gunoaie umane noi suntem nimeni, un numar, putem fi fara aparare oricat , in schimb ei strebuie a aiba arme si paza de corp. Mentalitate tipic ceausista.

  Oamenii cinstiti trebuie sa aiba dreptul sa-si cumpere arme pentru a-si apara proprietatea, integritatea corporala si viata familiei.(fara dilii si condamnati ).
  Second amendment !

  • Ca sa ne dam mari facem mereu trimitere la second amendment.
   SUA s-au constituit prin colonizare, prin explorarea unei lumi necunoscute. Era normal sa fie asta un drept individual fundamental.
   Daca pentru America devine discutabil -daca este o necesitate reala sau doar un simbol cultural la care nu pot renunta peste noapte – in conditiile in care statul preia sarcina de asigurare a protectiei individului, in Europa este de-a dreptul aberant.
   Europeanul nu are in istorie autoapararea individuala decat cel mult in locatii izolate. A lasa liber la arme dupa model american inseamna doar a aprinde un foc care nu rezolva nimic. Doar ucide fara discernamant.

  • Asta pentru ca ignori cu sau fara stiinta milioane de victime facute de comunisti. Daca populatia Europeana, centrala si de est era inarmata comunismul nu dainuia si nu reusea sa se instaureze. Daca nu vezi drama asta uriasa ai o gandire marginita daca nu cumva ai fost convins ca statutul de sclav fata de putere e mai convenabil. Externalizarea extinsa a serviciilor de securitate produce oi usor de abuzat. Un individ care poate fi agresiv daca e atacat e respectat, o oaie e prajita la protap. Pe termen scurt nu e evident acest drept dar in cazul unor tulburari sociale in care unii se cred indreptatiti sa te transforme in oniect sau sa-ti abuzeze proprietatea, familia, el face diferenta dintre demnitate umana si viata de molusca.
   Dobitocul de Ceausescu a dat ordin de tragere impotriva unor tarani care se impotriveau colectivizarii ca alte sute de mii de tarani Crezi ca ar fi avut curajul clica comuniste sa infrunte un popor intreg daca era inarmat?! Sau suferintele lor nu se pun , ca deh, neo marxism…Gandeste in perspectiva unei istorii mai largi si mai putin in sabloane servite de altii.
   Masinile din trafic ”produc” 1.200.000 de morti anual , ce faci, le interzici? E destul de simplu, interzici masinile individuale si salvezi 1.200.000 de vieti omenesti…
   „Tancurile se opriră și odată cu ele și camioanele, care făcură un viraj și se proptiră cu spatele la baricadă, ridicând prelatele și scoțând la iveală, într-adevăr, țevile lungi și perforate ale mitralierelor. Din camioane coborâră câțiva ofițeri în uniformele Securității, iar în fruntea lor același bărbat scund, cu căciula militară și scurtă bleumarin. Ei se opriră în dreptul tancurilor. Atunci unii dintre oameni ieșiră în fața baricadei. Bărbatul mărunțel ridică mâna dreaptă și ei crezură că vrea să le vorbească. Clopotele amuțiră. Oamenii făcură un pas înapoi. Lângă Nițu Stan, Costică Arbănaș căzu în genunchi și-și desfăcu la piept, rupând-o, cămașa. Lângă el, Aurică Dimofte, Stroie Crăciun, și, strângând în mână toporul, Ionică Areaua. Apoi ceilalți veniră unul câte unul. Cocoțată pe cabina mașinii răsturnate, Dana lui Radu rămase încremenită, strângându-și basmaua la piept. Atunci se întâmplară câteva lucruri dintr-odată. Bărbatul acela, Ceaușescu, își lăsă brațul în jos cu o mișcare iute. Clopotul porni să bată din nou, acoperind șuierul gloanțelor, dar rămaseră focul stârnit de țevi și plumbii care umplură aerul. Primul căzu Aurel Dimofte, întâi în genunchi, privindu-și nedumerit palmele lipite de pieptul din care țâșnea sângele și apoi prăvălit, tot cu genunchii îndoiți, pe spate, împins de gloanțele ce continuau să i se îndese în trup. Dana lui Radu fu secerată cu atâta putere, încât țâșni în sus, ca o păpușă de câlți, și rămase câteva clipe în aer, proptită de gloanțe, înainte de a se prăbuși pe capotă, cu brațele desfăcute. Pe Costică Arbănaș, în genunchi, gloanțele îl feriră ca printr-o minune, dar rămase așa, neclintit, cu găvanele golite, într-un plâns pe care nici măcar nu și-l simțea. Nițu Stan se aruncă în țărână și se rostogoli spre margine, dar se întoarse să-l tragă pe Stroie Crăciun, care gemea întruna: „Stane, nu mă lăsa…”, până când sângele îi țâșni pe gură, sufocându-l…. Clopotul continua să bată… Mitralierele răpăiră clopotnița, dar clopotul continua să bată. Tancurile porniră încet, continuând să răpăie și spulberară baricada ca pe un mușuroi, scuturând peste blindajul lor laolaltă scânduri și trupuri. Răniții se târau din calea lor, ca să nu-i strivească șenilele. Mitralierele măturau acum doar clopotnița, se dădea o luptă gigantică între dangătul clopotului și șuierul gloanțelor în care clopotul, chiar dacă turla, cu tencuiala mușcată de gloanțe, sfârtecată și înăbușită în fumul alb al văruielii, rămăsese ca o scurteică zdrențuită, ieșea biruitor. Până când țeava unuia dintre tancuri se ridică încet și slobozi un obuz care ținti chiar în miezul clopotniței. Ionuț Cristea murise cu siguranță mai demult și clopotul luptase singur mai departe. Obuzul ucise și clopotul. Când dangătul tăcu, atunci tăcură și gloanțele. „Nu se mai termina, își aminteau unii, credeam că o să ne omoare pe toți”.

  • @ (pentru cel care i-a răspuns lui) Inapasevedeinvers:

   Poate că trebuie să mai „crești”.
   Și atunci, o să înțelegeți. Ceva mai mult, decât poți înțelege acum.

   Spus altfel, când vei ajunge să pricepi: „de ce ai culoarea ochilor – pe care o ai”.. sau înălțimea, sau multe alte lucruri pe care le ai „așa cum le ai” și care nu depind de voința și/sau alegerea ta – atunci, Stimabile, vei putea să vezi și dintr-o altă perspectivă cum stau lucrurile cu adevărat (și pe care le-ai dat ca replică antevorbitorului, sub nickname’ul Inapasevedeinvers).

   Pe scurt – unele lucruri, ni se dau ..și atât.

   Nu ni le alegem noi, pentru că așa vrem noi. Le avem „așa” – indiferent de voința sau de alegerea noastră și indiferent dacă ne plac, sau nu.

   Ni se dau de Sus.
   Dumnezeu – așa a vrut: să fie ACEL Regim (comunist) – și nu altul, și să NU fie arme; la liber.

   Nu pentru că așa au vrut Serviciile de atunci (sau mai bine zis, nu pentru că așa au vrut Serviciile „în primul rând” – ci pentru că așa a hotărât EL) – nu în primul rând pentru că așa a vrut Ceaușescu, nici Securitatea de atunci. Ci aceștia fost o unealtă.

   (Iar asta se poate vedea și în alt moment al Istoriei – așa cum s-a desfășurat și sub un alt regim, sub alt conducător – similar unei super-puteri de acum. Și anume – Babilon, condus o vreme, sub Nabucodonosor):

   (Ieremia 51)
   „Așa vorbește Domnul:

   20. Tu Mi-ai fost un ciocan, și o unealtă de război. Am zdrobit neamuri prin tine, am nimicit împărații prin tine.

   21. Prin tine am sfărâmat pe cal si pe călărețul lui;

   22. prin tine am sfărâmat carul si pe cel ce ședea in el. Prin tine am sfărâmat pe bărbat si pe femeie; prin tine am sfărâmat pe bătrân si pe copil; prin tine am sfărâmat pe tânăr și pe fată.

   23. Prin tine am sfărâmat pe păstor și turma lui; prin tine am sfărâmat pe plugar și boii lui; prin tine am sfărâmat pe cârmuitor si pe căpeteniile lui.

   24. Dar acum, voi răsplăti Babilonului[…]”
   (încheiat citatul).

   (Doar că „liber-cugetătorii” și/sau „pupătorii de cadavre” nu au de unde să realizeze multe sau unele din aceste lucruri..

   Așa că, până atunci – poți continua.. Cu replici, cu opinii, etc. Pentru asta au lăsat G4 locul ăsta, ca să ne folosim de el. Cel puțin maniera în care ai răspuns e decentă – alții nu pot nici atât!)

  • „Asta pentru ca ignori cu sau fara stiinta milioane de victime facute de comunisti.”
   Dupa ce comunismul a „cazut” s-au facut toti sobolanii de biblioteca doctori in anticomunism si incep sa ne explice cum era cu comunismul. La vremea aia unde erati?
   Ati scris asa de mult dar cred ca habar nu aveti despre comunism dar e cool sa dati lectii, acum.
   Sa-mi scuzati limbajul, dar ce are sula cu prefectura? …ca nici in Germania nu exista „second amendment” nici in UK, nici in Franta si nici in multe alte tari europene care nu au cunoscut comunismul. Ba, in UK nici macar politia nu are liber la arme in totalitate.
   Practic sustineti ca daca romanii ar fi avut arme s-ar fi evitat milioane de victime – cu pretul unui razboi civil, pe care evident sa-l poarte altii, nu dvs. Cam cate milioane de victime a facut razboiul civil si care a fost rezultatul in Rusia stiti?
   Oricum explicatia dumneavoastra e aberanta si ignoranta si nu are legatura cu comentariul meu.
   Populatia din Europa, de cateva sute de ani, nu are in codul de conduita purtarea armei DE CATRE ORICARE PERSOANA (complet diferit de ceea ce se intampla la vremea aceea in America) si, daca peste noapte se instaureaza acest drept se vor inregistra milioane de victime – orice scandal devine potenttial cu victime umane.
   Ca sa nu mai vorbim despre accidente domestice.

  • Doar un fanatic religios nu mai apăruse pe G4media !
   Ce delir : am găsit explicația oricărui rău :
   „Așa a vrut Dumnezeu ! ”
   Suntem în anul 2020, ai nu prea sunt oameni care se târăsc în genunchi pe la moaște. Până și trolii Psd-isti de aici sunt puțin mai evoluați

  • Ce ai fi putut face in perioada comunismului sau totalitarismelor de tip fascist, nazist cand ai o populatie dezarmata lasata in curul gol? Cum sa te opui fortelor de represiune ale securitatii si politiei inarmate. Ce pot face ucrainienii din Donbas acum? Daca aveau arme aveau un tupeu atat de mare omuletii verzi?
   America este ultimul bastion al libertatii individuale in care inca o buna parte din populatie nu accepta sa fie calarita.
   Cei care accepta ideea de a-si lasa apararea exclusiv in mainile politicienilor( care cu siguranta au la inima interesele tale mai mult decat le ai tu) sunt or naivi ori pur si simplu s-au nascut sclavi. Sau au fost educati in spiritul supunerii fata de forta bruta nu in spiritul respectului fata de principii si dreptate. Dar cea mai toxica idee, ideologie sau conduita sociala etc e aceea prin care esti programat sa ignori sau sa nu constientizezi faptul ca atunci cand ti-e siluita demnitatea umana incetezi sa existi ca om ! Iar daca ti-e frica sa ti-o aperi vei trai o viata larvara. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti irosesti viata cand ratiunea iti arata clar ca diferenta de forta e foarte mare. La nivel individual asta se niveleaza prin dreptul de a cumpara arme de foc pentru a avea capacitatea de a rezista oricarui infractor, securist, nazist, fascist sau comunist de rahat.

  • ”Firearms regulation in Switzerland allows the acquisition of semi-automatic, and -with a may-issue permit- fully automatic firearms, by Swiss citizens and foreigners with or without permanent residence.”

   O tara supercivilizata si pasnica dar incearca s-o oprimi, s-o strangi cu usa sau sa vii cu soldatei verzi 😉
   Second amendment!

 3. Pai daca nu PSD se gandeste la binele infractorilor atunci cine, PNL? Aaa, cu siguranta si Avocatul Poporului ii considera pe infractori discriminati, mai ales ca acum s-a dotat Politia Romana cu pistoale noi si masini colorate.

  Bravo USR, fiti cu ochii pe USL ca pe butelie!

 4. Îmi place Drula ăsta! Pare unul dintre cei mai buni useri!

 5. Nu mă mai miră că PSD a vrut să facă din nou pe placul infractorilor, și-a asumat poziția asta cel puțin de pe vremea lui Dragnea când le-a zis clar ”Sunteți cu mine ? aveți curaj să mergem până la capăt ?… vreți să mai fiu președintele vostru ?”. PSD = Grup Infracțional Organizat. O grupare care a parazitat tot ce a prins de la CCR la avocatul ”poporului” dar ce este la vârf nu-i nimic, pe lângă ce este pe plan local în județele roșii.

 6. FELICITARI, domnule deputat ! , Cu respect , Cristian, USR sector 6
  cand va fi ziua cand vom putea sa ne spunem numele nostru, chiar daca oarecare, fara teama ?
  de clanuri , de mafia duduieni, sadoveni, si alti baieti cu ceafa lata !

 7. Cred ca interlopii „aia rai” detin arme letale de mult, dar deocamdata se tem sa le scoata la vedere si sa faca uz de ele pt ca legea e destul de aspra in aceasta privinta..
  De aceea se bat pe strazi cu sabii, cutite si pistoale cu gaz si aer comprimat.
  Probabil ca PSD si afaceristii „adiacenti” viseaza de mult la deschiderea catre afacerea de miliarde a industriei armelor letale „de uz casnic”
  Noroc ca suntem in UE (inca)

  • Bineinteles ca au de mult. Oricum, in majoritatea infractiunilor produse cu arma, acea arma nu este procurata legal, deci despre ce vorbim ?

 8. adica de jure, ca de facto…

 9. USR câștigă teren – electoral vorbind. Dacă vor continua în acest ritm, sau chiar ceva mai RADICAL (dar nu mai anemic – că de’știa tot avem) in domeniul Legilor anticorupție, au șanse să mute electorat în masă, dinspre „balamale” – înspre ei

 10. Arma tradițională a mioriticului e baltagul nu pistolul. Pistoalele sunt pentru mafia instituțională.

 11. PSD are logica lui. Nu poți lăsa infractorii eliberați din pușcarii,cu zecile de mii, fără arme. E la fel de neproductiv ca atunci când trimiți copiii la școală fără penar și caiete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.