G4Media.ro

Cât cheltuie un turist român care își petrece vacanța în Grecia /…

Cât cheltuie un turist român care își petrece vacanța în Grecia / Încasările de pe urma turiștilor din România, în creștere

La 453,4 milioane de euro s-au ridicat încasările de pe urma turiştilor români sosiţi în Grecia în perioada ianuarie-septembrie 2019, în creștere cu 8,3% față de perioada similară a anului 2018, potrivit datelor publicate de Banca Centrală a Greciei. Cheltuielile per sejur au fost în medie de 348,3 euro în 2019, comparativ cu 296,7 euro în 2018, scrie Halkidiki Politiki, citată de Rador.

În perioada mai sus menţionată au sosit în Grecia 1.102.300 de turiști din România, comparativ cu 1.281.500 în perioada similară din 2018, înregistrând o scădere de 13,9%, , conform statisticilor Băncii Centrale a Greciei.

Turiştii români s-au orientat în principal spre Macedonia Centrală (Pieria, Halkidiki), Macedonia de Vest, Kavala și Thassos, dar și spre alte zone ale Greciei cum ar fi Creta, Rodos, Insulele Ionice (Zakynthos, Corfu, Lefkada), Insulele Ciclade (Mykonos, Santorini, Milos), dar și Peloponezul a început în ultimii ani să intre pe harta turistică a românilor.

Durata medie de şedere a unui turist român în Grecia este de aproximativ 6 zile (anul trecut, media a fost de cinci zile), iar suma medie cheltuită este de 348,3 euro per sejur (59,1 euro pe zi în medie – fără includerea pachetului turistic), spre deosebire de turiștii din alte țări care cheltuiesc mult mai mult (de exemplu, englezii, francezii, spaniolii, italianii, canadienii, americanii).

România reprezintă o piață importantă pentru turismul grecesc, ocupând locul 5 în rândul țărilor de provenienţă a turiştilor care au vizitat Grecia în perioada ianuarie – septembrie 2019, potrivit datelor deţinute.

Grecia a fost una dintre primele trei destinații ale românilor în ultimii patru ani, întrucât creşterea nivelului de trai al românilor din ultimii ani a contribuit semnificativ la creșterea numărului de turişti care călătoresc în străinătate, situaţie de care profită şi Grecia, fiind o destinaţie mediteraneană apropiată, familiară şi accesibilă, cu produse și servicii cu valoare adăugată.

Este semnificativ din perspectiva promovării în România a destinațiilor grecești de vacanţă că numai în anul 2019 au fost difuzate la televiziunile locale 13 reportaje turistice despre Grecia, au fost publicate în presa locală scrisă şi electronică 130 de articole şi au existat numeroase spaţii dedicate Greciei pe bloguri și pagini de rețele sociale, în cadrul implementării programului de promovare elaborat de Organismul Elen de Turism şi ca urmare a celor 25 de călătorii de familiarizare organizate de Organismul Elen de Turism București în 12 regiuni grecești.

În plus, au fost difuzate aproximativ 750 de spoturi publicitare pe posturi TV și Radio realizate de Organismul Elen de Turism în colaborare cu agenții de turism din România.

Sursa: Halkidiki Politiki/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. sant curios cati greci vin in vizita la noi

    • În vizită la noi? Ca să ce!?

    • @Aha – Parcă și văd doi greci umblând prin Mamaia… „Bă, dar proști mai suntem, noi le dăm sejururi serioase la câteva sute de euro și, de fapt, idioții ăștia sunt obișnuiți să dea mii de euro ca să se înghesuie pe plajă, să le urle manelele în cap și să mănânce o pizza congelată. De 20 de ani le vindem sejururile mult prea ieftin”.

  2. Romanul e un turist apreciat pentru ca cheltuie ii place sa epateze si sa se simta bine. Si mai si sunt rusii.Dintre zgarciti am auzit de Olandezi. Prefera concediile in rulote, foarte multi . dorm in rulote si mananca mancarea lor adus cu ei. Castig minim pentru tara vizitata.