G4Media.ro

Cât câștigă un narator de audiobookuri: între 200 și 500 de euro…

Sursa foto: Pixabay

Cât câștigă un narator de audiobookuri: între 200 și 500 de euro net pentru fiecare carte citită

Un narator al unei cărți în format audio câștigă între 200 și 500 de euro net pentru fiecare carte citită, în funcție de notorietatea naratorului, dar și de lungimea și de complexitatea cărții, arată un comunicat al platformei specializate Voxa.

Printre cei mai apreciați naratori de pe platformă se numără actorul Șerban Pavlu, jurnalista și bloggerița Cristina Stănciulescu, actorul Mihai Călin, actrița Ilinca Hărnuț și jurnalista Raluca Hatmanu.

Cei mai mulți dintre cei 70 de naratori sunt actori, jurnaliști de radio sau ziariști, a declarat Dan Vidrașcu, șeful platformei.

”Un audiobook ia naștere în 45 de zile și cuprinde mai multe etape: alegerea naratorului, programarea sesiunilor de înregistrare, editarea materialului înregistrat (pentru a elimina pauzele, eventualele zgomote sau repetițiile naratorului), redactarea materialului editat (ascultarea înregistrării concomitent cu lectura cărții de către un editor pentru a identifica greșelile), corectarea materialului, editarea finală și masterizarea sunetului”, a mai spus Dan Vidrașcu.

Voxa a început să producă primele audiobookuri în limba română la începutul anului 2020, când oamenii încă stăteau în case din cauza pandemiei, iar actorii și jurnaliștii primeau acasă echipamentele de înregistrare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Mi se pare foarte putin… ca sa citesti o carte cu voce tare iti trebuie sa zicem 20-30 de ore (ca sa nu mai spun ca poate trebuie sa repeti pasaje, capitole, etc.) Asta inseamna 5-10 EUR pe ora… poate dublu daca este vorba de o voce cunoscuta. In orice caz, nu ma plang fiindca eu citesc copiilor pe gratis, doar observ ca nu e munca corect platita.

  • O carte pe saptamana inseamna 800 euro, pe care poti sa o citesti si extra job.
   Asta este oferta, vrei bine, nu, sunt altii care mor de foame si ar face asta.

 2. Trebuia sa marcați ca ADVERTORIAL, gazetarii lu’ pește

 3. E foarte puțin, având în vedere că marea majoritate a românilor nu știe să citească corect.
  Imaginați-vi-l pe Ciucă, premierul României, recitând din Eminescu.
  „Nu credeam ăăăăă să ăăăăă-nvăț
  Ăăăăăă a muri vreodată ăăăăă
  Pururi ăăăăă ăăăăă tânăr
  Ăăăăăă înfășurat ăăăăă
  Ăăăăă…”

 4. Ascult des pe YouTube cărți citite (audiobook-uri) unii cu intonația foarte bună și cu o dicție la fel, o plăcere să-i asculți. Cât despre cât câștigă aceștia lunar, este puțin. Realitatea asta demonstrează, românul citește puțin ascultă și mai puțin, pentru că românul știe. Știe mult. E doxă. Nu-l poți contrazice, nu-i poți explica, cunoaște în amănunt tot. Un clasic necunoscut zicea că Gradina Maicii Domnului sunt 22 de milioane de experți!

 5. Am si eu Micul Dictionar Enciclopedic Roman , de Citit !

 6. Valoarea nu creste din socoteli meschine

 7. La ce nivel a ajuns lenea.Să-ți citească altul cărți.