G4Media.ro

Căsătorii fictive cu persoane cu dizabilități și fără moștenitori, într-un dosar de…

sursa foto: Captură foto

Căsătorii fictive cu persoane cu dizabilități și fără moștenitori, într-un dosar de înșelăciune și lipsire de libertate, transmite Poliția/ Suspecții se căsătoreau cu victimele pentru a le lua moștenirile, spun autoritățile

Polițiștii audiază, miercuri, mai mulți suspecți într-un dosar de înșelăciune și lipsire de libertate, transmit autoritățile printr-un comunicat de miercuri. Este vorba de căsătorii fictive cu persoane cu dizabilități și fără moștenitori, susține autoritățile. În urma căsătoriilor, suspecții le luau astfel moștenirile, se mai arată în comunicat.

Principalul suspect are 46 de ani și s-a căsătorit în luna august cu o persoană de 72 de ani, conform surselor G4Media. În total este vorba de 6 victime. Două dintre casele acestora au fost vândute, iar alte patru case încă nu au fost tranzacționate. Într-unul din imobile a fost găsită suma de 22.000 de euro, conform acelorași surse.

Suspecții au fost ajutați de două persoane cu studii juridice, dar care nu erau nici avocați, nici notari, mai arată sursele G4Media.

Gruparea infracțională era formată din bărbatul de 46 de ani, mama lui, concubina acestuia și cele trei surori. Fiecare membru al grupării a efectuat cel puțin o căsătorie, mai arată sursele citate. Victimele (o femeie de 73 de ani și 5 bărbați, de 75, 65, 63, 56 și 50 de ani) erau persoane fără moștenitori și care dețineau terenuri, apartamente sau case.

Comunicatul Poliției

În această dimineață, 6 decembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

În fapt, în perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora.

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă.

În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior.

În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi conduse la sediul subunității șase persoane vătămate, iar cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi prezentate unităților medicale, pentru evaluarea sănătății.

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituții, în conformitate cu reglementările in vigoare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...