G4Media.ro

Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc, iluminată în culorile drapelului României,…

Sursa foto: Informația Harghitei

Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc, iluminată în culorile drapelului României, pentru al doilea an consecutiv / „Semnifică pentru noi toţi, cei ce trăim aici, speranţa că vom trăi în armonie, solidaritate şi bunăstare cu multă credinţă”

Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea-Ciuc a fost iluminată pentru al doilea an consecutiv în culorile drapelului României, cu prilejul Zilei Naţionale, anunță Agerpres.

Biroul de Presă al Primăriei Miercurea-Ciuc a anunţat, în urmă cu câteva zile, că iluminarea în culorile tricolorului se face „la solicitarea oficială a reprezentantului municipal al Partidului Naţional-Liberal”.

Consilierul local PNL Maria Eros a declarat că a solicitat primăriei acest lucru, întrucât consideră că iluminarea în culorile tricolorului trebuie să intre în tradiţia festivităţilor prilejuite de Ziua Naţională a României.

„Iluminarea Casei de Cultură în culorile tricolorului trebuie să intre în tradiţia festivităţilor prilejuite de această binecuvântată zi, drept pentru care am solicitat sprijinul Primăriei Miercurea-Ciuc. 1 Decembrie semnifică pentru noi toţi, cei ce trăim aici, speranţa că vom trăi în armonie, solidaritate şi bunăstare cu multă credinţă”, a declarat Maria Eros.

Este pentru al doilea an consecutiv când această clădire, cunoscută şi sub denumirea de Casa Artelor, este iluminată în roşu-galben-albastru.

Şi la sărbătorile naţionale ale comunităţii maghiare se iluminează în culorile drapelului Ungariei mai multe clădiri din oraş, precum Muzeul Secuiesc al Ciucului, cinematograful sau Casa de Cultură a Sindicatelor.

Tot joi seara, a avut loc la Miercurea-Ciuc ceremonialul retragerii cu torţe a cadrelor militare.

Aproximativ 80 de militari, purtând torţe aprinse în mâini şi însoţiţi de fanfara militară, au pornit de pe platoul din centrul municipiului şi au parcurs principalul bulevard al oraşului.

La eveniment au participat aproximativ 400 de localnici, mulţi însoţind militarii pe tot parcursul traseului şi cântând alături de ei.

Ceremonialul retragerii cu torţe nu a mai avut loc la Miercurea-Ciuc din anul 2019, din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. E ceva absolut firesc și normal !!!

  2. Si uite asa incep provocarile. Asemenea specimene ne invata copii.
    Directoare de școală din județul Bacău, demisă după ce ar fi refuzat să invite copiii maghiari la festivitățile de Ziua Națională și ar fi transmis un mesaj injurios
    Adica mai pe romaneste nu mai e directoare,ramane profesoara pt aceasi elevi cu aceasi metehne.