G4Media.ro

Caniculă severă în Australia: Sydney înregistrează cea mai caldă noapte de noiembrie,…

Caniculă severă în Australia: Sydney înregistrează cea mai caldă noapte de noiembrie, cu o temperatură de 30 de grade

Sydney, cel mai mare oraş din Australia, care se confruntă cu o perioadă de caniculă, în care temperatura atinge ziua până la 40°C, a înregistrat sâmbătă spre duminică cea mai caldă noapte de noiembrie, cu o temperatură de 30°C, relatează AFP, preluată de News.ro.

Temperatura a coborât în această noapte până la 25,3°C, însă la ora locală 4.30 a crescut la 30°C, iar în timpul zilei de duminică a crescut la 40°C a doua zi consecutiv.

Regiunea New South Wales, în care se află oraşul, se află într-o ”caniculă severă”, potrivit serviciilor meteorologice, iar alte oraşe din sud-estul Australiei au bătut sâmbătă, şi ele, recorduri de căldură, cu 43,2°C la Griffith şi 45,7°C la Mildura.

Autorităţile au interzis să se aprindă focul în cea mai mare parte a regiunii, care a fost afectată de incendii catastrofale în ultima vară australă.

Aproximativ 60 de incendii ardeau în regiune, însă cea mai mare parte se aflau sub control, cu ajutorul unor rafale de vânt rece, dinspre sud.

Acestea sunt primele incendii după cele din vara devastatoare 2019-2020, care au ars o suprafaţă echivalentă cu aproape jumătate din suprafaţa Franţei, au ucis 33 de oameni şi au obligat mii de persoane să fugă din calea flăcărilor.

Aceste incendii au ars sau obligat să fugă – aproape trei milioane de animale – şi au provocat pagube economice estimate la şapte miliarde de dolari.

Canicula intervine la două săptămâni după ce oameni de ştiinţă din Guvern au avertizat că modificările climatice urmează să cauzeze în Australia tot mai multe incendii de pădure, secetă şi cicloni.

Australia depinde încă, în mare parte, de energia fosilă, însă premierul conservator Scott Morrison a negat, în numeroase rânduri, că ar exista vreo legătură între modificările climatice şi incendiile de pădure.

Morrison s-a declarat hotărât ca Australia să rămână unul dintre principalii exportatori de energie fosilă.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. In emisfera sudica aum e inceputul verii. Cam cum ar fi la noi 29 mai. Asa ca nu e chiar asa de exceptional.
    In emisfera sudica oamenii stau cu capul in jos. Asta da, e un pic ciudat.

  2. Las’ ca-i bine, e o atmosfera irespirabila pentru covrig. Altfel trebuiau iar sa-l invinga in vreo carantina. A cinspea oara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.