G4Media.ro

Cancelarul german Olaf Scholz se prăbuşeşte în sondaje / Analist: Germanilor nu…

Sursa foto: Bundesregierung (German Government)

Cancelarul german Olaf Scholz se prăbuşeşte în sondaje / Analist: Germanilor nu le place ca guvernul să îşi facă griji pentru el însuşi iar partidele care formează coaliția se ceartă între ele

Tocmai când era pe cale să sărbătorească 160 de ani de la înființare, în 1863 la Leipzig, Partidul Social Democrat German (SPD) a coborât în ​​sondaje la 18%, cel mai scăzut nivel din istorie pentru un partid cu un cancelar în fruntea Germaniei și departe de cota de 25,7% obținută la alegeri, transmite publicația spaniolă ABC, citată de Rador.

Ezitările din prima fază a invaziei ruse din Ucraina, managementul neregulat al schimbării energetice și performanța mediatică a lui Olaf Scholz par să stea în spatele acestei uzuri notabile, din care se salvează doar noul venit în funcția de ministru al apărării, Boris Pistorius.

Potrivit celui mai recent sondaj Allensbach realizat pentru „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, opoziția conservatoare CDU/CSU ar obține astăzi 32% din voturi, în creștere de la 24,1% la urne, cu un avans de 14 puncte față de SPD. În ceea ce privește restul partidelor, Verzii și populiștii de dreapta ai Alternativei pentru Germania (AfD) rămân la 16%, respectiv 15%, în timp ce extrema stângă Die Linke nici nu ar intra în Bundestag dacă astăzi ar avea loc alegeri.

„Oamenii observă cât de greu este pentru coaliţia semafor să ajungă la un consens cu privire la fiecare problemă de care se ocupă guvernul și este clar că nu apreciază acest lucru”, explică cercetătorul electoral Stefan Merz, „germanilor nu le place ca guvernul să îşi facă griji pentru el însuşi și că partidele care formează coaliția se ceartă între ele”, defect care este perceput ca o lipsă de conducere.

„Problemele grave legate de imigrație și refugiați au devenit mai virulente”, mai subliniază el ca o cauză care, în special în est, „mărește potențialul AfD de a fi chiar și cel mai puternic partid”.

Germanii îl descriu pe cancelarul Scholz drept un om „extrem de precaut”. Majoritatea îl priveşte pe Scholz cu rezerve, abia o treime din germani sunt mulțumiți de munca lui. Pentru o bună parte a electoratului este „prea ezitant”, „prea rezervat” și cu „foarte puțin spirit de conducător”.

Cota de aprobare pentru Scholz este „mult mai mică decât cea a Angelei Merkel; chiar și atunci când Merkel și-a luat cele mai proaste calificative, valorile ei au fost considerabil mai bune”.

Sursa: ABC/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...