G4Media.ro

Canada va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei / Justin Trudeau: „Rezultatele referendumurilor…

Justin Trudeau canada Sursa foto: Facebook

Canada va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei / Justin Trudeau: „Rezultatele referendumurilor Rusiei nu sunt legitime, iar Canada nu le va recunoaşte niciodată”

Canada va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat vineri Ministerul de Externe de la Ottawa într-un comunicat, după „simulacre de referendumuri” şi „tentativa de a anexa” teritorii ucrainene de către Moscova, relatează Agerpres.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat vineri anexarea a patru teritorii din Ucraina aflate sub controlul Moscovei, cu prilejul unei ceremonii la Kremlin în cursul căreia i-a criticat pe occidentali şi a îndemnat Kievul să depună armele.

„Rezultatele acestor referendumuri nu sunt legitime, iar Canada nu le va recunoaşte niciodată”, a declarat din nou vineri pe Twitter premierul Justin Trudeau.

Noile sancţiuni canadiene privesc „43 de oligarhi şi elite financiare ruse şi membri ai familiilor acestora”, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat. Printre aceştia „aşa-numitul organism de conducere al Hersonului şi 35 de înalţi responsabili susţinuţi de Rusia la Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie”.

Aceste persoane şi entităţi sunt complice la „tentativa disperată a preşedintelui Putin de a submina principiile suveranităţii statului” şi împart „responsabilitatea pentru carnagiul fără sens care continuă” în Ucraina, potrivit documentului.

„Preşedintele Putin încearcă să anexeze teritoriul ucrainean într-o tentativă cinică şi disperată de a valida războiul fără sens pe care l-a ales”, a declarat ministrul canadian de externe, Mélanie Joly.

Din 2014 şi după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, Canada a impus sancţiuni împotriva a peste 1.800 de persoane şi entităţi. Majoritatea acestor măsuri au fost luate în coordonare cu aliaţii şi partenerii Canadei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Trudeau si ministra finlandei mi se par cei Mai deschisi la minte sefu de stat, dar deja sunt penibili astia cu sanctiunile .CE a Mai ramas de sanctionat ca au Mai spus de cateva ori CA au bagat sanctiuni drastice .. sunt altele si Mai si Mai si Mai si Mai drastice??

    • Care-i problema? Putin a zis că sancțiunile doar fac Rusia mai puternică (deși are nevoie de tehnologia occidentală de extracție), așa că Rusia ta va fi cea mai puternică țară din lume, în sărăcie lucie.