
Canada va construi primul reactor modular mic (SMR) din G7, alocând în acest sens 20,9 miliarde dolari canadieni
Autorităţile canadiene au aprobat un proiect în valoare de 20,9 miliarde dolari canadieni (15,1 miliarde dolari SUA) vizând construcţia unui nou tip de centrală nucleară mai mică, dând un impuls semnificativ pentru industria incipientă a reactoarelor de tip SMR, transmite Bloomberg, transmite Agerpres.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Într-un comunicat de presă publicat joi, compania de utilităţi Ontario Power Generation Inc. a informat că a primit aprobarea de a construi primul dintre cele patru reactoare modulare mici (SMR) furnizate de GE Vernova Inc la centrala nucleară de la Darlington. La finalizare, acesta va fi primul SMR din Grupul statelor puternic industrializate, producând 300 de Megawaţi de energie electrică, o cantitate suficientă pentru a alimenta 300.000 de gospodării.
Interesul în energia nucleară este în creştere la nivel mondial pe măsură ce companiile din tehnologie şi guvernele văd în fisiunea nucleară o sursă de energie stabilă şi curată care poate ajuta la acoperirea cererii crescute de electricitate.
Reactoarele modulare mici (SMR) ar urma să fie compuse din elemente standardizate, care ar putea fi construite în uzină şi apoi transportate pe şantier, ceea ce ar reduce considerabil costurile şi întârzierile, comparativ cu construcţia de mari reactoare convenţionale. Însă până acum doar câteva SMR au fost finalizate, şi doar în Rusia şi China.
„Până în 2050 vom avea de 75% mai multă electricitate. Dacă nu vom lua acţiuni decisive, ar putea apărea consecinţe grave pentru viitorul nostru şi economia noastră”, a declarat ministrul energiei şi minelor din provincia Ontario, Steve Lecce.
Costul estimat al primului SMR ce urmează a fi construit la centrala nucleară de la Darlington este de 7,7 miliarde dolari canadieni (6,1 miliarde dolari SUA), urmând să scadă pentru următoarele unităţi pe măsură ce compania va dobândi expertiză.
În România, proiectul SMR Doiceşti vizează dezvoltarea primei centrale nucleare cu tehnologie SMR NuScale Power din Europa. Nuclearelectrica şi RoPower Nuclear, compania de proiect dedicată reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doiceşti, au semnat cu Fluor Corporation contractul Front-End Engineering and Design Faza 2 (FEED 2). Centrala SMR de la Doiceşti va ajuta România să evite 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.