G4Media.ro

Camera Reprezentanţilor din SUA a decis transformarea Districtului Columbia în al 51-lea…

sursa foto: Captură video

Camera Reprezentanţilor din SUA a decis transformarea Districtului Columbia în al 51-lea stat american, care ar putea fi numit după numele președintelui Washington și al unui fost sclav/ În Senat există o opoziție puternică din partea republicanilor

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat joi, cu o majoritate strânsă, în favoarea transformării Districtului Columbia în al 51-lea stat american, trimiţând proiectul în Senat, unde va întâmpina o opoziţie puternică din partea republicanilor, transmite Reuters.

Iniţiativa a fost adoptată de democraţi cu 216 voturi pentru la 208 împotrivă, fără sprijinul republicanilor.

Populaţia din Washington D.C. este preponderent democrată. Ca stat, este probabil să fie aleşi doi senatori democraţi, fiid posibil să fie modificat echilibrul puterii în Senat, unde în prezent sunt 50 de democraţi şi 50 de republicani.

Democraţii, care pledează de zeci de ani pentru transformarea în stat a Districtului Columbia, speră să profite de alegerea preşedintelui Joe Biden, în noiembrie, precum şi de controlul deţinut în Senat şi Cameră, pentru a crea un nou stat pentru prima dată din 1959, anul în care Alaska şi Hawaii s-au alăturat uniunii.

Democraţii susţin că statalitatea ar remedia o greşeală veche de secole pentru ”mai mult de 700.000 de cetăţeni americani care plătesc impozite federale, care luptă şi mor în războaie, care fac parte din juriile noastre şi totuşi nu au vot în Senat sau în Camera Reprezentanţilor. Aceasta este definiţia impozitării fără reprezentare”, a spus reprezentantul democrat Jan Schakowsky”.

Noul stat ar fi numit ”Washington, Douglass Commonwealth” după George Washington, primul preşedinte al SUA, şi Frederick Douglass, un fost sclav care a devenit un renumit aboliţionist.

Republicanii, care îi acuză pe democraţi de o ”acaparare a puterii” pentru a avansa o agendă ”de extremă stânga”, sunt aşteptaţi să blocheze proiectul de lege în Senat, unde 60 din 100 de membri trebuie să fie de acord să adopte majoritatea legislaţiei.

„Este vorba despre asistenţă medicală administrată de guvern, un nou acord verde de 93.000 de miliarde de dolari, membrii Curţii Supreme, impozite mai mari şi o formă de guvernare mai mare şi mai puţin eficientă”, a declarat reprezentanta republicană Nancy Mace, în timpul unei dezbateri intense din Cameră.

amera a adoptat acest proiect pentru prima dată în iunie anul trecut, cu un vot de 232-180.

Republicanii, care controlau Senatul atunci, au refuzat să acţioneze în legătură cu acest proiect.

Statalitatea ar oferi, de asemenea, Washingtonului cel puţin un membru în Camera Reprezentanţilor.

Populaţia sa de aproximativ 700.000 de persoane este mai mare decât cea a statelor Wyoming şi Vermont. Aproximativ jumătate din locuitorii din Washington sunt afro-americani.

În prezent, Washington D.C. are un singur membru al Congresului – un „delegat” în Camera Reprezentanţilor căruia nu i se permite să voteze legi.

Dacă oraşul ar deveni un stat, şi-ar menţine cele trei voturi electorale, care sunt utilizate în procesul alegerilor prezidenţiale. Voturile electorale ale statelor se bazează pe populaţie.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Republicanii sunt impotriva democratiei, ca de obicei. Ei au nevoie de dictatura ca sa ramana la putere, fiindca nimeni nu ii mai vrea.

  • De serviciu. Ba balbaitule, ca orașul sa devină stat va trebui modificata constituția. Orice judecător poate declara amețeala democrata ca neconstituțională. Și apropo, dacă vor sa devină stat, sa dea terenul înapoi maryland-lui, ca e doar un împrumut. Nici in jegul de țara numita romania , Bucureștiul nu e județ. E pe terenul ilfovului. Tembelule.

  • Cand o sa va învețe la școala de troli sa si citiți in engleza o sa înțelegi si tu ca din 100 de senatori 50 sunt republicani. Deci jumătate din țara a ales republicani. A, dar stai chestia asta apare si in articolul la care comentezi. Sau aveai masca pe ochi cand l-ai citit.

  • Citeste Constitutia Statelor Unite, acolo se explica motivul pentru care Districtul Columbia nu este un stat. De ce este „nedemocratic” sa respecti legile? Demo(c)ratii sunt impotriva democratiei prin schimbarea nedemocratica a regulilor.

  • Deci republicanii au voie să dea sute de legi anti vot în zeci de state americane, dar democraţii nu au voie să schimbe nimic.

   Iată ipocrizia voastră, republicanilor.

  • g4media, banati acesti gargaun, apare peste tot si este galagios de smintit, ca sa nu ma exprim in alte cuvinte de autobaza

  • @Elf problema este ca locuitorii din DC nu au dreptul sa voteze pentru senatori, pentru ca nu fac parte din niciun stat, desi sunt doua state in SUA care au o populatie mai mica decat DC-ul, si au fiecare cate doi senatori, patru in total. Ca faci DC-ul stat sau nu-l faci, aceasta problema trebuie rezolvata. Si sa-l faci stat ar fi varianta cea mai simpla.

  • Postacul marxist membru și angajat la usr da lovitura din nou dovedind ca emisferele cerebrale nu ii sunt conectate între ele, altfel ar fi capabil sa înțeleagă ce aberații pe care le pretinde logice scoate pe gura.
   Ba marxistule plătit sa faci norma pe g4media, ce ipocrizie vezi tu ma? Unde e ipocrizia? Legile se pot modifica, faptul ca republicanii vor sa modifice legi, orice fel de legi, pentru tine e un motiv sa modifici in mod neconstitutional alte legi? Tu te auzi? Marș in bordelurile berlineze bai marxistule.

 2. Poza aia e a unui oras European by a capitalei țării despre care e articolul. Sau ați tras un Covid Party azi noapte si acum șoferul redacție ilustrează articole?
  Oricum democrații nu vor reuși sa impună comunismul in America deși se screm de mult. Washingtonul a fost creat ca un district federal si i sa devină stat cand si Bucureștiul o sa devină județ cu capitala in Berceni.

  • E o poza din Varșovia. Buna asta cu șoferul, btw. Așteptăm la o știre despre București o poza din Budapesta iar când aveți ceva de la Paris sa puneți una de la tandarei. Ta pa la ga, hrănește oamenii….

 3. Citeste Constitutia Statelor Unite, acolo se explica motivul pentru care Districtul Columbia nu este un stat. De ce este „nedemocratic” sa respecti legile? Demo(c)ratii sunt impotriva democratiei prin schimbarea nedemocratica a regulilor.

  • Pentru ca Constituția Americii e in sine rasista, a fost scrisă de albi care știau sa scrie si nu au inclus in echipa de redactare nici un negru sau chinez. Pai se poate? Sa vina Greta si sa o schimbe ca nu scrie nimic nici de dreptul urșilor polari in favoarea oamenilor.

  • Numai republicanii au voie să schimbe regulile, nu? Gunoaie ipocrite ce sunteţi.

  • Unde scrie in constituție ca votul prin corespondenta trebuie sa poată fi făcut fără sa te identifici, bai marxist plătit de partid sa torni jeg pe internet non-stop? Marș ba la frății tai din bordelurile homosexuale berlineze sa îți mictioneze in gura. Acolo vi locul cel mai drag usristi homalai.