G4Media.ro

Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului de parlamentar al lui…

Camera Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului de parlamentar al lui Octavian Goga, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare / PSD a împiedicat înlocuirea acestuia înainte de moțiunea de cenzură

Camera Deputaţilor a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, afiliat PSD, ca urmare a condamnării sale definitive la închisoare cu suspendare, vacantarea locului de deputat urmând să fie votată în şedinţa de marţi, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Opoziția a solicitat urgentarea vacantării locului de deputat al lui Goga, dar și înlocuirea acestuia cu următorul pe listă, având în vedere că joi sunt programate dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Miza este că Octavian Goga a fost ales pe listele PMP, prin urmare el va fi înlocuit de un deputat al partidului condus de Eugen Tomac, ceea ce va înseamna un vot în plus în favoarea moțiunii și pentru demiterea guvernului.

„Ca urmare a deciziei din 24.09.2018 a ICCJ transmisă Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de Tribunalul Bucureşti cu privire la deputatul Octavian Goga, (…) luăm act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga. Vacantarea acestui loc va fi supusă votului pe baza proiectului de hotărâre întocmit de Comisia de juridică”, a anunţat Marcel Ciolacu în plenul Camerei.

Deputatul USR Stelian Ion a precizat că mandatul deputatului Octavian Goga trebuia vacantat de un an, solicitând convocarea comisiei pentru validarea noului deputat.

„În momentul în care s-a decis trimiterea vacantării la Monitorul Oficial, trebuie convocată Comisia juridică pentru numirea noului deputat”, a argumentat Stelian Ion.

Ciolacu a precizat că proiectul de vacantare nu poate să apară în seara aceasta în Monitorul Oficial pentru că votul final va fi marţi.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Într-un reportaj realizat de jurnalistul Digi 24 Toma Petcu în iulie anul trecut după adoptarea modificărilor dorite de Liviu Dragnea la Codul Penal, deputatul Octavian Goga s-a numărat printre cei care, deși au votat amendarea actului normatv, nu au fost în stare să explice motivele pentru care au făcut-o.

Întrebați de reporterul Digi24 să enumere măcar trei prevederi importante ale actului normativ, o serie de votanți ai modificărilor efectiv nu au fost capabili să spună ceva coerent.

Fragment din reportajul Digi 24:

Reporter: Aţi votat ieri şi dumneavoastră alături de colegi, care sunt principalele modificări aduse la Codul penal?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Păi, principalele modificari… nu le ştiu care sunt!

Reporter: Abuzul în serviciu ar fi una dintre ele…

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Da.

Reporter: S-a discutat mult în spaţiul public…

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Da.

Reporter: Altele?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Altele…

Reporter: Nu vi le amintiţi acum?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Nu mi le amintesc.

***

După o jumătate de oră, domnul deputat revine. Spune că acum este pregătit pentru interviu.

***

Reporter: V-aţi documentat?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Nu m-am documentat, eu ştiam, dar atunci am… Sunt vreo două, trei chestii. Este abuzul, este introducerea termenului de prescripţie, deci dacă procurorii nu depun într-un an de zile, deci… Aşa… Ăăă… ce mai e, stai să mă gândesc (tace, dă ochii peste cap, se gândește etc.) Astea două le ştiu!

Reporter: Păi ce aţi făcut, domnule, am crezut că v-aţi uitat pe toate.

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Nu m-am uitat, dar mă duc şi mă uit şi vin înapoi!

Reporter: Hai, duceţi-vă şi uitaţi-vă!

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Da? Hai!

Reporter: Vă aştept. Cinci minute, zece?

***

Reporter: V-aţi lămurit?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Aşa, cât de cât! La cei cu denunţuri să fie puşi faţă în faţă mai puţin în cazul violurilor, şi cei cu…, aşa… Şi cam atât! Erau mai multe, dar… Erau cu ceva, dar…. Deci eu consider că este o treabă bună!

Vizionați reportajul integral pe digi24.ro

Sursa foto: Captură video Digi 24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Un condamnat penal ,o mediocritate oarecare tipica pt. urmasii comunistilor ,poarta numele unui mare roman ,creator de frumos si pe care literatura romana l-a asezat la un loc de cinste,POETUL SI POLITICIANUL INTERBELIC OCTAVIAN GOGA! CE OAMENI AVEA PARLAMENTUL TARII IN ANII 20-40 AI SECOLULUI TRECUT SI CE MIZERII SI ADUNATURI CHINUITE ACUM !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.