G4Media.ro

CALENDAR Începe sezonul pentru alegerea rectorilor în universitățile românești, pentru următorii 5…

Sursa foto: Pexels

CALENDAR Începe sezonul pentru alegerea rectorilor în universitățile românești, pentru următorii 5 ani / Anca Buzoianu a fost realeasă la conducerea UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca

Scrutinul pentru funcția de rector, desfășurat luni la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, unde rectorul în exercițiu, Anca Buzoianu, a candidat pentru un nou mandat, deschide sezonul noilor alegeri pentru conducătorii instituțiilor românești de învățământ superior, procese electorale care se vor desfășura, în marea lor majoritate, pe parcursul următoarelor patru luni.

După UMF Cluj-Napoca, se pregătesc de alegeri în prima parte a lunii decembrie, între altele, Universitatea din București, Politehnica din București sau UMF Carol Davila, dar și Universitatea de Vest din Timișoara și alte instituții din țară.

La Universitatea din București, luni s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor, dar campania a început deja de multe săptămâni. La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, formată anul acesta prin fuziunea dintre Politehnica și Universitatea din Pitești, e încă perioada de depunere a candidaturilor.

La multe dintre universitățile românești românești, este de așteptat ca rectorul în exercițiu – inclusiv cei care au avut deja mai multe mandate – vor candida pentru încă cinci ani în funcție. Noua Lege a învățământului superior permite maximum două mandate de cinci ani pentru rectori, dar fără a lua în calcul mandatele de până acum.

Anca Buzoianu – realeasă la UMF Cluj

La UMF Iuliu Hațieganu – Cluj-Napoca, alegerile pentru funcția de rector au avut loc luni, iar rectorul în exercițiu, Anca Dana Buzoianu, a fost singurul candidat. Votul urmează să fie validat de către Senatul universității, dar ea a confirmat pentru Edupedu.ro că a fost realeasă, în condițiile unei prezențe la vot, în cadrul universității, de peste 80%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează