G4Media.ro

Cădere fără precedent a Produsului Intern Brut în multe ţări din G20,…

Cădere fără precedent a Produsului Intern Brut în multe ţări din G20, în trimestrul al doilea, din cauza pandemiei / Singura țară din grup care a înregistrat creștere a fost China

Majoritatea ţărilor membre ale G20 au suferit scăderi fără precedent ale Produsului Intern Brut în trimestrul al doilea al anului, din cauza pandemiei, fiind înregistrată o reducere comună record, de 6,9%, comparativ cu primul trimestru, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

China a fost singura ţară din G20 care a înregistrat o creştere a PIB în trimestrul al doilea, de 11,5%, ceea ce reflectă „debutul timpuriu” al pandemiei în această ţară şi „ulterioara sa recuperare”, a semnalat, luni, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), într-un comunicat.

În celelalte ţări membre ale grupului, PIB-ul a căzut, per ansamblu, cu 11,8 % în trimestrul al doilea, când s-au generalizat efectele măsurilor de oprire a activităţii şi de izolare a populaţiei, pentru combaterea expansiunii virusului.

India s-a aflat în fruntea listei scăderilor, cu o reducere de 25,2% a PIB, urmată de Marea Britanie (-20,4%), Mexic (-17,1%) şi Africa de Sud (-16,4%). Lista continuă cu Franţa (-13,8 %), Italia, (-12,8%), Canada (-11,5%) şi Turcia (-11%).

Brazilia şi Germania (ambele cu o scădere de 9,7%), SUA (9,1%) şi Japonia (7,9 %) au avut scăderi mai moderate, în timp ce Rusia şi Coreea au consemnat, fiecare, o depreciere a PIB de 3,2%.

Grupul celor douăzeci sau G20 este principalul forum pentru cooperarea economică internaţională. G20 reuneşte liderii ţărilor dezvoltate şi în curs de dezvoltare de pe fiecare continent.

În comun, membrii G20 reprezintă aproximativ 80% din producţia economică mondială, două treimi din populaţia globală şi trei sferturi din comerţul internaţional, conform site-ului grupului.

Membrii G20 sunt: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Republica Coreea, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Turcia, Marea Britanie, SUA şi UE.

Image by Gerd Altmann from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bun, sa le trimita si Romania o factura diplomatica de €60 miliarde pentru daune cauzate de COVID-19.

  2. S-au dus ca prostii dupa fenta Chinei, distrugandu-si si valorile si economia, si aruncand la gunoi cu dispret propria cunoastere (stiinta! literatura stiintifica continea deja in Februarie 2020 informatiile necesare pentru masuri inteligente fara urma de lockdown).
    Intrebarea este De ce? Pentru ca, si ma refer la tarile democratice din acest grup (dictaturile nini nu intra in doscutie), aceste tari sunt conduse conform unei politici care aduce prostie la putere si o baga pe gatul tuturor, cu ranjet „democratic”.
    Si democratia si stiinta occidentale au devenit bataia de joc a Chinei.

  3. Daaa, economia Chinei a crescut precum productia la hectar din Romania anilor ’80 la televizor (2 ore seara).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.