G4Media.ro

Câciu: O să avem o creştere economică, prognozele ne spun 1,8. Eu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Câciu: O să avem o creştere economică, prognozele ne spun 1,8. Eu cred că o să depăşim aceste prognoze. Nu o să fie expansiune, dar nu o să fie nici contracţie economică sau altceva

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, afirmă că prognozele arată o creştere de 1,8% a economiei României anul viitor. ”O să avem o creştere economică, prognozele ne spun 1,8. Eu cred că o să depăşim aceste prognoze. Nu o să fie expansiune, dar nu o să fie nici contracţie economică sau altceva, mai jos de 1,8”, consideră ministrul, conform news.ro

Toate prognozele nu arată o contracţie a economiei, ci arată o încetinire a vitezei de creştere sau o reducere a creşterii economice, ca să spun aşa. (…) Eu am spus: am semnalul de încetinire pe trimestrul trei, sigur îl voi avea şi în trimestrul patru. Pentru asta, tot Guvernul trebuie să lucreze la măsuri de restartare a economiei. (…) Ăsta este semnalul cel mai important pentru cei care decid, dar şi pentru corporaţii”, a afirmat Adrian Câciu, miercuri seară, la Digi24, citat de news.ro

Ministrul estimează că România nu va înregistra, anu viitor, o scădere economică, el fiind de părere că va exista o creştere economică ”nu mai jos” de 1,8%.

”Recesiunea prevesteşte criza. Sunt foarte multe confuzii, toată lumea spune: suntem în criză, suntem în criză! Oameni buni, suntem în presiune recesionistă. Da, sunt elemente de presiune care se exprimă prin preţuri mai mari, prin faptul că oferta nu se valorifică, stă pe stoc sau se închid anumite companii, sunt semnale. Criza este ultima parte a unui întreg ansamblu de exprimări ale jucătorilor economici. (…) Opinia mea este că nu vom avea o creştere economică la nivel de potenţial – în România creşterile de potenţial sunt undeva la 4,5%, aşa arată potenţialul României, aşa ar putea să crească, dacă nu ar fi influenţată de factori negativi – o să avem o creştere economică, prognozele ne spun 1,8. Eu cred că o să depăşim aceste prognoze. Nu o să fie expansiune, dar nu o să fie nici contracţie economică sau altceva, mai jos de 1,8”, a adăugat Adrian Câciu.

El a explicat că termenul de recesiune tehnică a fost ”inventat” într-o perioadă de campanie electorală în SUA şi că recesiunea ”reală” este cea mai importantă, relatează news.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

  • Din pacate vorbim despre o crestere bazata pe consum. Consum care crește datorita cresterii salariilor la bugetari si a pensiilor. Salarii si pensii care s-au marit imprumutand bani.

   Iar ecuatia asta nu poate duce decat la un nou episod 2009, mai devreme sau mai tarziu.

 1. Deci avem stagnare economica si inflatie galopanta combinata cu cresterea numarului somerilor. Ma intreb daca manualele de economie au un termen pentru asa ceva.

  • Pai da, tocmai a zis ministrul. Se cheama crestere de 1.8 %
   Asta pana vine ins si revizuieste iar ceva si de fspt o sa fie 3% si nu crestere…
   Toate bondurile statului roman se vand sub nominal. Asta nu o spune guvernantilor nimic?

 2. Dacă Câciu știe mai bine ca cei care au făcut prognoza, la ce-i mai ține acolo?

 3. Peste tot pe unde te duci prin tara vezi placute cu De vanzare. Case, terenuri.. Ia unu un bold si balonul face poc, si din crestere 1.8 recesam pana la pasopt.

 4. Cam câți bani ați împrumutat pentru 1,8% ?

 5. Toata lumea practic are veniturile corodate de inflatia puternica si ne laudam cu 1.8% crestere, adica nimic.

 6. A primit Caciu niste limbi catifelate la Digi24 de nu-i mai trebuie hartie igienica mai mult de o saptamana! 🙂
  N-a primit nicio intrebare serioasa, cum ar fi cat se imprumuta Romania kybar si de ce are cele mai mari dobanzi din Europa, de ce se duc imprumuturile in cheltuieli inutile, de ce nu recupereaza statul datoriile de la Dan Voiculescu si ceilalti condamnati penal in valoare de miliarde de euro etc.
  In Romania nu mai exista televiziuni de stiri, ci posturi de propaganda (latrina3, Digi24, RTV, iRealitatea), alimentate lunar cu milioane de euro de PSD si PNL, din bani publici, ca sa fie laudate.

 7. „cresterea” e in lei, care s-au devalorizat in ultimul an cu peste 10%