G4Media.ro

Câciu, după o întâlnire cu însărcinatul de afaceri al SUA: Trebuie intensificate…

Câciu, după o întâlnire cu însărcinatul de afaceri al SUA: Trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată şi pentru consolidarea independenţei energetice şi economice 

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat joi cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, subiecte de interes în relaţiile bilaterale, cu accent pe continuarea măsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect şi competitiv în România.

Totodată, au fost trecute în revistă programele de reformă incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă, conform unui comunicat al MF, remis Agerpres.

„Am avut o discuţie foarte bună, aplicată şi constructivă cu dl David Muniz. Am reconfirmat hotărârea României de a-şi respecta obligaţiile de partener strategic, aşa cum am dovedit-o în cei 25 de ani care au trecut de la semnarea Parteneriatului Strategic.

În acelaşi timp, am subliniat faptul că dezvoltarea economic, cu atenţie pentru protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatic, reprezintă o preocupare majoră a guvernelor noastre. În acest sens, trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată şi pentru consolidarea independenţei energetice şi economice a României”, a declarat Adrian Câciu.

Potrivit sursei citate, discuţiile au evidenţiat interesul pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre România şi Statele Unite care vor aduce valoare adăugată şi avantaje pentru ambele părţi. (Sursa: Agerpres)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Inttebati-l maine sau peste o săptămână ce-a discutat semianalfabetul la finante, as paria că nu mai stie exact.

  2. Cu alte cuvinte sa ne ocupam mai repede de reactoarele pe care nu au reușit ei sa le facă să meargă. Bun, in regulă, dar poate faceți și voi ceva cu vizele alea. De când vine America să ne spună că trebuie să trecem la energie verde. Ce p n m

    • Deja avem Green Deal in Europa iar PNRR cuprinde astfel de investitii. Cu America suntem complementari in aceeasi strategie a lumii vestice, a democratiilor euro- atlanctice.

    • O sa furam banii din PNRR si o sa ne stergem la fund cu green deal. Iar tu o sa latri la luna.

  3. Comunicatul asta suna exact ca cele de dinainte de 1989 în care ambasadorul rus se întâlnea cu vreun ministru. În funcție de ministru , citeai printre rânduri despre ce e vorba, sigur dădeai cu presupusul, dar riscul de a te înșela era mic. Părerea mea este. ca acum, asta însărcinatul american i-a reprodus discursul unui fost președinte american, Bush (seniorul): „Read my lips, no new taxes!”

  4. D aia ții pe loc legea gazelor??? Pentru binele cui , împiedicați de 20 de ani exploatarea de gaze, modernizarea hidrocentralelor, și orice investiție în infrastructură?? Eu cred că v ați văndut la ruși. 😈

  5. Ați pus-o de un Bechtel energetic? Cât ne mai costă întâlnirea asta?