G4Media.ro

Burse pentru studenții de la Chimie, Fizică, Biologie, masă caldă și extinderea…

Foto: unibuc.ro

Burse pentru studenții de la Chimie, Fizică, Biologie, masă caldă și extinderea școlii până la ora 17:00 – printre propunerile rectorului Marian Preda pentru finanțare prin România educată

Extinderea programului de școală de la 8:00 la 17:00, generalizarea mesei calde pe model britanic, acordarea de burse pentru studenții care aleg facultăți precum Chimia, Fizica, Biologia, crearea unei linii de finanțare pentru formarea în cascadă a viitorilor directori și administratori de școli sunt propuneri pe care rectorul Universității din București le-a transmis administrației prezidențiale, pentru a fi implementate prin proiectul România educată lansat în dezbatere de Klaus Iohannis, a declarat Marian Preda pentru Edupedu.ro.

Rectorul Universității din București, a treia mare instituție de învățământ superior ca număr de studenți, a cerut și implementarea unui sistem prin care specialiști statisticieni să monitorizeze implementarea programului România educată în școli și universități, precum și finanțarea unui program de carduri de studenți pe modelul cardurilor europene pentru studenți.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: unibuc.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Mare prostie! Să aduci studenți pentru că au burse și masă caldă, dar să nu le placă domeniul și să piardă ani de viață pentru a face altceva după facultate sau, mai rău, să profeseze ceva ce nu le place și să îi distrugă pe alții la rândul lor.
  Trebuie să fie stimulente egale indiferent de domeniul ales.
  Domnul respectiv se gândește cum să aibă mai mulți studenți, nu cum să crească calitatea. Asta e ceva normal la noi, din moment ce este plătit pentru număr.
  Va veni vremea când universitățile slabe vor muri și statul nu va mai dori să le țină cu perfuzii.
  Să vină privatizarea adevărată!

  • Masa calda? Majoritatea universitatilor au o sala cu un perete cu cuptoare de microunde, mese si scaune. Apoi, undeva pe campus o sala cu servire de masa calda, dar pe bani, autoservire, banda unde se depun farfuriile si tacamurile, cosuri de gunoi pe caprarii, adica sortare resturi mancare, hartie, plastic, sticla. Puteti? Asta cu sortarea este peste tot, coridoare, sali de mancare de acasa sau cumparate, sala autoservire.

  • Asta se crede înainte de ’89… Când ne închinam la portocale cu ambele mâini. Atrage biologi, chimiști și fizicieni, cu chifle…. În America o fac altfel :-))))

 2. Foarte bine.
  Trebuie sa plece graşi din tara dupa ce termina facultatea pe bani publici…

  • Pipota patriotică se umflă în voi doar când auziți că niste tineri aleg să o taie pe alte meleaguri, în loc să accepte să le fie șefi tot felul de arătări politice cu bacalaureatul luat la 40 de ani, în același timp cu doctoratul la Cucuietii din Deal.
   Nu vi se umflă pipota patriotică când vedeti toți nemernicii furaciosi si toate pipitele cu trecut dubios cum ajung mari bosi la stat sau mari afaceriști cu contracte doar cu statul căpusat si apoi de infasoara in drapel cu o mână și cu alta fură banii țării.

  • Asta se crede înainte de ’89… Când ne închinam la portocale cu ambele mâini. Atrage biologi, chimiști și fizicieni, cu chifle…. În America o fac altfel :-))))

 3. La cat de gros e soricul, sa-l dea din banii rectorilor. Populism pur. Daca se face o ancheta serioasa, construim puscarii noi. Ar fi o treaba … Sa le construiasca chiar viitorii puscariasi …

  Cum de nu s-a gandit nimeni … Metode asa de antice si de eficiente, abandonate …

 4. Du-te bah d-acilea si ia de la Basescu, basistule. Ne-ai mancat ficatii cu idolul tau de kkt si acuma vii si faci pe desteptu ca nu se poate fara tine, jigodie de rector care esti

 5. Domnu’ rector face propuneri pentru preuniversitar fara sa aiba habar de situatia din teren.
  Scoala 8-16 presupune sedii (inclusiv cu dotare pentru prânz), cadre didactice, personal auxiliar. Nu cred ca e în stare sa calculeze un buget anual, investitia initiala nici atât.

 6. Pentru copii ar fi un chin sa stea imbracati si incaltati in aceleasi haine pana la ora 17, apoi ar ajunge acasa pe la ora 18, franti de oboseala. Dupa trei zile de astfel de program, ar adormi in banci in timpul orelor de predare, nu numai in timpul „after school-ului”, si nu ar mai fi atenti la ce se preda. Situatia ar fi asemanatoare si in cazul „mesei calde, ar dura foarte mult pana mananca toti copiii, fiindca nu termina toti de mancat in acelasi timp; unde se spala pe maini atatia copii inainte si dupa mese ? meniul se poate suprapune cu cel de acasa, alte probleme privind igiena, etc etc. Apoi, parintii stiu cel mai bine ce alimente cumpara pt copii lor, ei sunt cei mai responsabili in privinta calitatii hranei copiilor .

  • erata* : pt copiii lor