G4Media.ro

Bursa din Moscova va interzice utilizarea dolarului ca garanţie pentru a subscrie…

sursa foto: Flickr

Bursa din Moscova va interzice utilizarea dolarului ca garanţie pentru a subscrie tranzacţii, din 29 august / Rusia încearcă să reducă dependenţa de monedele occidentale

Bursa din Moscova va interzice utilizarea dolarului ca garanţie pentru a subscrie tranzacţii, din 29 august, deoarece Rusia încearcă să reducă dependenţa de monedele naţiunilor care i-au impus sancţiuni, transmite News.ro, care citează Reuters.

Un comunicat publicat pe site-ul bursei arată că noua politică va intra în vigoare pe 29 august. Nu au fost oferite detalii.

La începutul acestei luni, Bursa din Moscova, care este cea mai mare bursă din Rusia, a declarat că va limita utilizarea dolarilor ca garanţie de la 50% la 25%.

Autorităţile ruse şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la deţinerile individuale şi corporative de valute pe care le numeşte ”neprietenoase”, solicitând conversia acestora în alternative.

Statele Unite şi aliaţii săi au impus Rusiei mai multe runde de sancţiuni, inclusiv cele care vizează cele mai mari bănci ale ţării, de când forţele ruse au invadat Ucraina în februarie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Asta s-ar putea să le iasă că, din ce am înțeles eu, guvernatoarea băncii lor e foarte bine pregătită profesional.

  2. Ce mentalitate nord-coreeană!