G4Media.ro

Bulgaria reclamă că românii poluează orașul Ruse prin arderea miriștilor

Foto: Facebook / Tanczos Barna

Bulgaria reclamă că românii poluează orașul Ruse prin arderea miriștilor

Ministrul bulgar al mediului a discutat poluarea aerului din oraşul Ruse cu omologul său român, Tanczos Barna, transmite publicația Ruse News, citată de Rador.

Ministrul Borislav ministrul Sandov a ridicat problema poluării aerului în orașul Ruse, cauzată de arderea miriștilor din toamnă de către români. În replică, ministrul Barna a spus că arderea miriștilor era interzisă prin lege în România, dar deși această activitate a fost incriminată, ea continuă încă să se practice.

Ministrul român al Mediului i-a mai transmis oficialului bulgar că România caută modalități de stopare a acestor activități ilegale, inclusiv prin urmărirea lor prin satelit, precum și prin măsuri restrictive împotriva fermierilor.

Cei doi miniștri au făcut schimb de propuneri de cooperare comună în alte sfere legate de mediu și climă, precum implementarea de bune practici pentru prevenirea defrișărilor, cu care se confruntă România de-a lungul malului nordic al Dunării.

Reamintim că și Ungaria, alt vecin al României, a reclamat în mod repetat poluarea generată de România prin aruncarea în râurile comune a tone de deșeuri.

Traducerea Rador: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

  1. Dintotdeauna Ruse a fost haznaua romanilor.

  2. Dv ne intelegeti ca arderea miristilor este de fapt un antrenament de lupta ce va fi aplicat de specialistii nostri in cazul invadarii Ucrainei. Dar sa nu mai spuneti la nimeni

  3. În tot acest timp garda de mediu continua sa doarmă, aceste practici se derulează în special la sfârșitul săptămâni. Timpul trece, leafa merge noi ne facem ca muncim-slogan din epoca comunista ce se perpetuează pina în zilele noastre

  4. Bulgarii n-au miristi?Pai atunci cum se apara de cotropitori?Poate ei nu mananca paine?

  5. Sa vedeti „gospodari” din Bucuresti (ce locuiesc in zonele cu case) cum aduna frunzele toamna, fac un maldar si ii dau foc… Sa te fereasca d-zeu sa le faci observatie…

    La nepasarea in fata poluarii noi suntem primii din Europa, ii batem pe bulgari

  6. Povestea e veche…nu aud nimic de la bulgari legat de combinatul de la Svishtov care polueaza la greu de zeci de ani. Mai mult, ei sunt avanjati geografic de altitudine. Toata poluarea ajunge p emalul romanesc. Au mai incercat sa obtina niste despagubiri pentru plantatiile de trandafiri acum ceva ani. Dar ar trebui sa se uite in gradina lor prima data.