G4Media.ro

Buget uriaș pentru București în anul alegerilor pentru noul primar: peste 10…

Buget uriaș pentru București în anul alegerilor pentru noul primar: peste 10 miliarde lei

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) dezbate vineri 39 de proiecte, printre care și bugetul general al Capitalei pe 2020, unde sunt stipulate venituri totale de 10 miliarde de lei, potrivit Agerpres. În acest an au loc alegerile pentru primăria București, un obiectiv politic major atât prin prisma bugetului ce va fi gestionat de viitorul primar, cât și al faptului că primăria Capitalei poate fi o rampă de lansare pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Cheltuielile de personal sunt estimate la 1,94 miliarde de lei, dintre care circa 1,1 miliarde pentru instituţiile finanţate integral din venituri proprii. Sunt prevăzute cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare totală de circa 1,96 miliarde lei.

Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este stipulat un buget de 550 milioane lei, pentru Direcţia Generală de Poliţie Locală – circa 67 milioane lei, pentru Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – aproape 53 milioane lei, pentru ALPAB – 108,7 de milioane de lei, pentru Administraţia Spitalelor – 421,3 milioane lei, pentru Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic – 42,2 milioane lei, pentru Administraţia Străzilor – 199,8 milioane lei, pentru Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – 173,8 milioane lei.

Tot vineri, CGMB va dezbate şi un proiect referitor la aprobarea demarării procedurilor de identificare, negociere şi achiziţionare a unui teren pentru construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor.

Conform proiectului, achiziţionarea terenului va fi supusă aprobării CGMB. Analiza ofertelor şi negocierea achiziţionării terenului va fi făcută de o comisie numită prin dispoziţie a primarului general şi formată din personal de specialitate din aparatul propriu al acestuia.

Consilierii generali vor decide şi privind un proiect despre darea în folosinţă gratuită a 5.845 de truse de prim-ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic. Conform proiectului, trusele de prim-ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi din cele încadrate în clasa I risc seismic, transmite Agerpres.

Foto: Gabriela Firea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Spune-mi câte milioane dai la fiecare sector in parte ca sa-ți spun cine esti. Pentru Asistență si Protectie Sociala, desigur.

 2. Banii vor ajunge în borduri, bucureştenii sunt proşti şi ticăloşi.

  • De unde stii? Ca nu cred ca traiesti printre ei.
   Ce se poate spune insa cu certitudine este ca mama ta nu are nicio vina pt. ca esti asa cum te descrie postarea ta.

 3. “… identificare, negociere şi achiziţionare a unui teren pentru construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor.”
  ATENȚIE MARE!
  Primăria nu se lasă de ideea de a POLUA Bucureștiul și mai tare decât este poluat.
  Mafia gunoiului știe că se pot face f mulți bani din arderea gunoaielor ȘI NU DIN SELECTAREA LOR. De ce? Pt câ se vor aduce aici si chiar importa gunoaie INTERZISE, toxice și f periculoase. Chiar acum ziariștii bulgari investighează o afacere cu gunoi containerizat adus din import.
  Pt banii negri primiți pt a primi gunoiul spre depozitare și ardere , primăria SACRIFICĂ toți bucureștenii, iar orașul București va deveni unul imposibil de locuit.

 4. Ar fi fost interesant de stiut de unde vin banii. Pesederastii sunt renumiti in impartirea banilor pe care nu ii au. Probabil ca i se pregateste si noului primar ceva cum a primit pnl-ul: sa aiba de indeplinit niste promisiuni facute de altii, cu bani care nu exista!

  • Corect!
   PSDeii umfla mereu Veniturile, pe metoda Dragnea, din PIX!
   Mai tineti minte Programul celebru de guvernare al PSDragnea cu care au castigat alegerile din 2016, ala prezentat de Dragnea cu PIXul in mana la TOATE TVurile, care asigura de TOATE pentru TOTI si din care PSD a FACUT FIX #NIMIC?!
   Uite si la Primaria capitalei in 2019:
   9 Iunie 2019, Nicusor Dan: „Primaria Capitalei RECUNOASTE ca a Umflat Bugetul cu 2 miliarde. Daca nu isi reduce cheltuielile, falimentul este inevitabil.
   Nicusor Dan a atras atentia, duminica, intr-o conferinta de presa, ca singura solutie pentru evitarea falimentului Capitalei este o restructurare la sange a cheltuielilor primariei. Altfel, falimentul este inevitabil.
   „La momentul aprobarii Bugetului Primariei Capitalei pe 2019 (23 aprilie 2019) am atras atentia ca Veniturile sunt mult supradimensionate. Estimarea pentru Veniturile proprii ale municipalitatii (toate veniturile mai putin cotele defalcate din impozitul pe venit), 3,5 miliarde lei, era de 10 ori mai mare decat media veniturilor proprii ale ultimilor 3 ani”, a explicat Nicusor Dan.
   El a aratat ca intr-un DOCUMENT intern al Primariei Capitalei, din iunie 2019, se arata ca Primaria Municipiului Bucuresti estimeaza ca NU va incasa cel putin 35% din Veniturile estimate, adica cel putin 2,37 miliarde lei.”
   http://www.ziare.com/nicusor-dan/candidat-primaria-bucuresti/nicusor-dan-primaria-capitalei-recunoaste-ca-a-umflat-bugetul-cu-2-miliarde-daca-nu-isi-reduce-cheltuielile-falimentul-este-inevitabil-1564828

   PIXul PSDist face minuni!!
   „Decat” pe hartie!!

 5. Din toti banii astia bucurestenii vor VEDEA steaguri si stegulete peste tot, borduri pe 3 nivele, panselute colorate(afacerea PANSELUTA in Primariile Romaniei e celebra in toata lumea!) si arbusti exotici scumpi, bancute colorate inghesuite in putinele si micile parcuri pentru un oras de dimensiunea Bucuretsiului, vor auzi la radio si vor vedea la TV Reclame colorate cu „maretele realizari” ale Primaritei Firea!!
  Sigur ca in tot acest timp bucuresteanul de rand va fi la un pas de a se sufoca intr-un oras cu tot mai putine spatii verzi, cu locuri de parcare insuficiente si cu strazi tot mai proaste.
  Dar macar se va putea consola cu ideea ca peste toate astea vor flutura, falnice, mii de steaguri si printre metalele grele din poluarea periculoasa isi va clati ochii si va simti miros dulce de panselute!

  https://www.puterea.ro/social/cum-arunca-primarii-cu-banii-cat-costa-o-banca-si-un-pom-in-fiecare-sector-al-capitalei-163082.html

  https://www.romaniatv.net/dezvaluiri-ale-curtii-de-conturi-in-afacerea-panseluta-din-bucuresti-cum-arunca-primarii-banii-pe-fereastra_267033.html

 6. „darea în folosinţă gratuită a 5.845 de truse de prim-ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic”
  Este cinic sa cheltui banii pe truse de prim-ajutor pentu cei peste care cade casa. Cum se vor putea folosi de ele dupa ce cade casa pe ei ? Cat costa o trusa si ce contine ?

 7. Eu in locul fierei faceam bugetul de 12,722 miliarde lei. Ce, ma doare pixul?

 8. si vreti ca banii respectivi sa ajunga in Bucuresti sau la Pandele and Co?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.