G4Media.ro

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, demisionează din funcție la cererea premierului…

Sursa foto: Facebook Antonel Tănase

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, demisionează din funcție la cererea premierului interimar Nicolae Ciucă. El este unul dintre cei mai apropiați oameni ai fostului premier Ludovic Orban

Secretarul general al guvernului (SGG), Antonel Tănase, a declarat pentru G4media.ro că va demisiona din funcție în cursul zilei de azi. El este unul dintre cei mai apropiați oameni de fostul premier Ludovic Orban, care a demisionat ieri din funcția de premier.

”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Antonel Tănase pentru G4Media.ro.

Funcția de Secretar General al Guvernului este esențială pentru buna funcționare a Guvernului. Acesta poate bloca trimiterea unor acte normative la publicare în Monitorul Oficial, ceea ce împiedică intrarea lor în vigoare (vezi aici detalii).

Surse din cadrul guvernului au declarat pentru G4media.ro că în locul lui Antonel Tănase va veni la SGG Dragoș Condrea, șeful departamentului juridic.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Tănase a mulţumit colegilor din echipa guvernamentală pentru „buna colaborare” şi pentru „munca depusă”.

„Le mulţumesc funcţionarilor Guvernului care şi-au făcut treaba repede şi bine. (…) Am avut un an plin de evenimente, an în care România a trecut prin cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Cu speranţa că mi-am făcut datoria aşa cum trebuia, mulţumesc încă o dată echipei Guvernului Orban pentru încrederea acordată şi, dragii mei, nu ne oprim aici. Voi lucra pentru Noul Bucureşti, aşa cum mi-am asumat în campania electorală”, a transmis el.

Antonel Tănase a urat succes noului Executiv. „Am încredere că noua echipă guvernamentală ştie ce are de făcut şi îi asigur de tot sprijinul meu, atât ca preşedinte al PNL Sector 3, cât şi ca deputat de Bucureşti. Echipa liberală va fi, pentru România, principalul furnizor de prosperitate şi bunăstare, efort la care şi eu voi pune umărul alături de colegii liberali”, a transmis el.

Antonel Tănase a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

În vârstă de 48 de ani, Antonel Tănase a absolvit două facultăți – Istorie și Economie – este doctor în economie. Este membru PNL din 1991. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Ludovic Orban, iar anterior a fost consilier general PNL la București.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Deparazitare?

 2. tataru si arafat , altfel nu merge!

  • Probabil Ciucă face cu nervii când știe câtă incompetență sălășuiește in clasa politica, toate culorile. Mie mi se pare f interesant ca atunci cand e criza sunt chemati militarii si tehnocratii. Ceea ce inseamna ca intreaga clasa politica este varza, la pamant, parazitara.
   Trista concluzie.
   Cred ca s-a suparat Iohannis la culme. Le-a dat țara pe mână si ei se transformau in noul PSD. Alegeri bubuite, dezamagire generala. Acum ii conduce el direct.

  • Vlad, macar sa mearga Romania in directia corecta.
   Daca altfel nu se poate

 3. Dar Trompeta când pleaca?