G4Media.ro

BREAKING România impune Ambasadei Rusiei să își reducă personalul cu 40 de…

Sursa foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România

BREAKING România impune Ambasadei Rusiei să își reducă personalul cu 40 de persoane

România a impus joi Ambasadei Rusiei la București să își reducă personalul efectiv aflat în România cu 40 de persoane – adică cu 11 diplomați și cu 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Conform deciziei autorităților române, Federația Rusă trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziții – adică cu 21 poziții de diplomat și cu 30 de poziții de personal tehnico-administrativ, respectiv să reducă personalul aflat efectiv la post în țara noastră cu 40 de persoane – adică cu 11 diplomați și cu 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ.

Diferența între numărul de posturi și numărul personalului aflat efectiv la post se explică prin faptul că nu toate pozițiile de pe schema personalului rus din România sunt ocupate.

Decizia autorităților române vine pe fondul răcirii totale a relațiilor dintre București și Moscova ca urmare a invaziei ruse în Ucraina. Bucureștiul a expulzat mai mulți diplomați ruși în ultimii doi ani, Kremlinul a răspuns cu aceeași monedă.

Comunicatul integral:

Ministerul Afacerilor Externe informează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul Federației Ruse la București a fost informat astăzi, 8 iunie 2023, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, asupra deciziei autorităților române de a reduce personalul diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Federația Rusă.

Astfel, conform deciziei autorităților române, Federația Rusă trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziții – adică cu 21 poziții de diplomat și cu 30 de poziții de personal tehnico-administrativ, respectiv să reducă personalul aflat efectiv la post în țara noastră cu 40 de persoane – adică cu 11 diplomați și cu 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ (diferența între numărul de posturi și numărul personalului aflat efectiv la post se explică prin faptul că nu toate pozițiile de pe schema personalului rus din România sunt în prezent ocupate). Alegerea posturilor ce vor fi reduse și a persoanelor care vor trebui să părăsească România va aparține (în această fază) Federației Ruse, cu respectarea limitărilor aferente fiecărei categorii (diplomați, respectiv personal tehnico-administrativ). Astfel, numărul total de posturi diplomatice și tehnico-administrative ale Federației Ruse din România este redus cu 61%, iar numărul efectiv de personal cu 55,5 %.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu prevederile art. 11 alin. 1 al Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 18 Aprilie 1961 („În lipsa unui acord explicit asupra misiunii, statul acreditar poate cere ca acest efectiv să fie menţinut în limitele a ceea ce el considera ca rezonabil și normal, având în vedere împrejurările şi condițiile existente în acest stat și nevoile misiunii în cauza.”) și reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, reduse drastic de România după declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

Partea rusă a fost informată, de asemenea, cu privire la faptul că are la dispoziție cel mult 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părții române. În cazul în care acest termen nu va fi respectat, MAE român va lua măsuri de punere în aplicare a deciziei prin retragerea acreditării unor membri ai personalului diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România în vederea asigurării respectării plafonului decis pentru limitarea personalului Rusiei în țara noastră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Cand Rusia intervine atât de brutal in politica din România este oricum elegant ce impune România!

 2. Gata troli mergeti acasa. Va asteapta Putin.

 3. FRECȚIE ! Cozile de topor ale Rusiei sunt la conducere în toate instituțiile de forță ale statului, inclusiv în Parlament!
  Toți oligarhii români care au făcut avere pe căi necinstite sunt slugi -pe față!- ale Moscovei

 4. Vor sa-i ajute să facă economii la buget, să le împărtășească sfaturi din experiența propriului dezmăț bugetar și anume doar cu forța se poate 😅

 5. Sosoaca si Simion intra la tehnico-administrativi?

 6. Adica sa trimita acasa 40 de spioni!
  PS. Oricum ii raman destui!

 7. Jet oceanic pusta rusească

 8. Mă faci să mă repet. Ți-am mai zis odată: din același motiv din care Moromete a tăiat salcâmul.

 9. Iata, a si aparut 😂

 10. Nici nu m’as fi asteptat sa aiba o0 politicienii si sa’i trimita pe toti