G4Media.ro

BREAKING NEWS: Alegeri parlamentare Franța: Președintele Emmanuel Macron pierde majoritatea în Adunarea…

foto: captură video

BREAKING NEWS: Alegeri parlamentare Franța: Președintele Emmanuel Macron pierde majoritatea în Adunarea Națională după cel de-al doilea tur de scrutin

Alianța centristă Ensemble (Împreună) ar fi obținut potrivit proiecțiilor bazate pe numărătoarea parțială a voturilor 205 – 235 mandate din totalul de 577, mult sub majoritatea absolută de 289, față de 350 în 2017.

Pe locul al doilea se situează Noua Uniune Populară Ecologică și Socială (Nupes, alianța stângii), cu 170 – 190 mandate. Partidele componente – Franța Nesupusă (LFI, stânga populistă), Verzii (EELV), Partidul Socialist (PS) și Partidul Comunist (PCF) obținuseră un total de 57 de mandate, candidând separat în 2017.

Reunirea Națională (RN, dreapta populistă) ar fi obținut 75 – 95 mandate, un scror istoric și o creștere semnificativă față de opt în 2017, ceea ce îi va permite să aibă grup parlamentar în Adunarea Națională, unde pragul este de minimum 15 deputați.

Urmează alianța de centru dreapta dintre Republicanii (LR, neo-gaullist), Uniunea Democraților și Independenților (UDI) și Diverși Dreapta (DVD) cu 60 – 75 mandate, față de 137 în 2017.

Este doar pentru a doua oară sub cea de-a Cincea Republică (după 1958) când nu există majoritate absolută în Adunarea Națională după 1988.

Participarea la vot este estimată la 46%, față de 47,2% la turul 1 pe 12 iunie.

Adunarea Națională este aleasă prin scrutin majoritar uninominal du două tururi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Toti prietenii rusiei tb sa beneficieze de darurile acesteia: haos, intriga si tulburari sociale. Franta e in top.

  2. Un rezultat care asigură evitarea dictaturii majorității și reprezentarea mai multor orientări politice. Negocierile sunt absolut necesare pentru coabitarea diverselor curente politice.

  3. Tocmai progresul amenințător RN îl va ajuta pe Macron să-și negocieze coaliția de guvernare.

  4. Ultimele rezultate estimative indica 234 de mandate pentru Ensemble, 141 pentru Nupes, 90 pentru LePen și 75 pentru LR. Nicio alta alianță nu dorește să facă guvern cu Ensemble, nici măcar LR. Trei miniștri din actualul guvern nu au fost realeși și vor demisiona mâine dimineață. Alți patru miniștri au câștigat la balotaj, cu câteva zeci de voturi și încă nu sunt validați.

  5. Praful și pulberea să se aleargă de Macron și ai lui.