G4Media.ro

BREAKING Ministrul Educației anunță prelungirea perioadei pentru încheierea situației școlare la clasa…

Foto: Pexels.com

BREAKING Ministrul Educației anunță prelungirea perioadei pentru încheierea situației școlare la clasa a 8-a și a 12-a și înscrierile pentru BAC și evaluarea națională până la 13 iunie

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat joi că a prelungit prin ordin de ministru perioada pentru încheierea situației școlare la clasele a 8-a și a 12-a, precum și înscrierile pentru BAC și evaluarea națională până la 13 iunie.

Ea a mai spus că pentru celelalte clase nu se impune modificarea calendarului pentru încheierea situației școlare.

De asemenea, Deca a mai spus că probele de competențe la examenul de bacalaureat vor fi susținute în perioada 14-23 iunie, iar pentru probele scrise la bacalaureat și evaluarea națională ”nu se impune moeidificarea calendarului”.

Ligia Deca a mai anunțat alte două noutăți cuprinse în ordinul de ministru.

Prima: încheierea situației școlare în cazuri excepționale cu minimum 2 note de către profesorii care predau acele discipline. ”Deci doar profesorii de la acele discipline. Nicăieri în ordin nu apare o înlocuire a cadrului didactic cu altcineva”, a spus Deca.

A doua: o prevedere care permite un pas birocratic în minus: eliminarea obligativității validării situație școlare în ansamblu la nivel de școală de către consiliul profesoral.

Ligia Deca a făcut declarațiile în plină grevă a profesorilor, care au anunțat un nou protest în București pentru vineri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Bravos ,prelungiti,prelungiti,va prinde anul nou cu situatiile scolare neincheiate…
    ASa va trebuie incompetentilor,nu va mai crede nimeni.Stati sa vedeti la vot ,ce-o sa v-o luati in …bot.