G4Media.ro

BREAKING Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, pentru clasele terminale…

sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook

BREAKING Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată / Celelalte clase au vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai și încheie anul școlar în 25 iunie

Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată. Celelalte clase au vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, iar anul școlar se încheie în 25 iunie, a anunțat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după discuțiile cu reprezentanții elevilor și ai părinților.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise de la Evaluarea națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la Bacalaureat.

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Cu excepția claselor terminale pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare, vacanța de primăvară începe în 2 aprilie și se termină pe 4 mai.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai.

Grădinițele au același program cu clasele primare.

Clasele terminale încheie anul școlar în 18 iunie, iar toate celelalte clase în 25 iunie.

Se renunță la săptămâna „Școala altfel”.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate.

Evaluare Națională de clasa a II-a se reprogramează pentru perioada 25-28 mai.

Activitățile remediale se vor ține doar până la incidența de 6 la mia de locuitori.

Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. testati si continuati cursurile , alfel, aia nu mai e scoala bre, e bal mascat.

  • Daca inainte era un karaoke care scotea 50% analfabeti functional, iti dai seama ce rezultate o sa aiba balu’ asta mascat … 🙁

 2. Decizia asta este pentru prezent:))) mâine-poimâine se răzgândesc și decid altceva

  • Mâine-poimâine? Așa de mult crezi că poate trece fără să schimbe traseistul o decizie?
   Îl bănuiești de stabilitate, ceea ce e foarte urât din partea ta.

 3. Draga Redactie,

  Examenele de evaluare nationala erau initial programate pentru 22-24 IUNIE, in articol ati scris „Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja cunoscut, respectiv 22-25 IULIE pentru probele scrise de la Evaluarea națională”.
  Este IUNIE sau IULIE pana la urma?

 4. Ministrul s-a consultat ca la final sa anunțe ca rămâne cum am stabilit? Adevărul ca daca oricum scoala on line numai învățare nu e, mai bine copiii sa nu mai faca scoala deloc. Ce atata școală, pentru sparanghel nu e nevoie.

 5. Pe profesori i-a intrebat cineva? Vin la scoala pentru anii terminali, apoi atau acasa in celelalte zile???

 6. Vacanta de primăvară 4 aprilie – 2 mai, ulterior 2 aprilie – 4 mai ;evaluare 22-25 iulie (?!).. Greșeli, greșeli.. Cine și ce sa, mai înțeleagă?

  • Nici copy paste nu stiu sa facă. Ce sa mai zici de a interpreta ce copiază, sa descopere daca nu cumva greseala e in sursa originală si sa puna întrebări de clarificare înainte de a publica.
   Cred ca e un concurs intre jurnaliști care publică primul/prima stirea, nu contează cat de corect e textul.
   Am comentat mai sus si i-am cerut redacției sa clarifice datele evaluării naționale, dar nu ma aștept la o corectare din partea lor. Cel putin nu azi.

 7. Ne este dor de Anisie !
  Ea este PNL-istă, știam ce partid să înjură.