G4Media.ro

BREAKING: DNA cere ridicarea imunității ministrului Adrian Chesnoiu (PSD), acuzat de abuz…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING: DNA cere ridicarea imunității ministrului Adrian Chesnoiu (PSD), acuzat de abuz în serviciu la trucarea unui concurs de angajare

Șeful DNA, Crin Bologa, a cerut joi Camerei Deputaților să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

DNA nu a făcut public numele ministrului, dar surse judiciare au declarat pentru G4Media că e vorba de ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Social-democratul Chesnoiu este primul ministru din cabinetul Ciucă vizat de un dosar de corupție instrumentat de DNA. Chesnoiu a fost în perioada 2005 – 2011 ofițer al serviciului de informații al Poliției.

Comunicat DNA:

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
– instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni),

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.
Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.
De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de șase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 1 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

71 comentarii

 1. Bravo DNA !
  Felicitări!

  • nu se va intampla nimic, stai linistit

  • Să apară Cîțu sa-l demita ca Ciuca e neconflictual 😅

  • Dar sunt date din ancheta cica furnizate ,,pe surse”. Intreb si eu, e legal asa?? Nu se sesizeaza nimeni

  • Mai spârc, tu citești și nu înțelegi, vezi dar nu pricepi? Scrie de PESEDISTUL chesnoiu. I se aduc aceleasi acuzatii de corupție, frauda și hoție, obținerea unei funcții prin mijloace necinstite. Adică sunt acuzațiile PERMANENTE pe care pesedistii le practica pe față de când exista partidul comunist. Hoții roșii au reajuns la putere, deși au fost maturat de votul romanilor, prin ajutorul de neînțeles al usr. Pe anarhiștii de la aur ii înțelegem. Se pare ca stânga marxista se tine iar de conspirații și anarhie. Asta au făcut dintotdeauna marxistii, ca sunt vechi sau noi, nu mai contează, au aceeași mentalitate. Dacă ii critici, devin agresivi și se dau răniți, tocmai ei care au dus tara pe cele mai înalte culmi, sa fie acuzați pe nedrept…

  • cîîțùuu… fă ceva!

  • IL STERGE LA FUND „justitia” PARTIDULUI

   PENSII SPECIALE. CUMULARZI.

 2. Te-au gasit baietii intr-o pozitie nefireasca a ?

 3. Cum depistezi un pesedist corupt? Alegi pe oricare, la intamplare! 😛
  Pensionarul special Chesnoiu a fost prin serviciile secrete (la MAI), se credea intangibil.

  • Sa ne traiasca, asta o sa ia 2(doua) pensioaie speciale: una ca a fost ofiter si a fost grea lupta cu coruptia :))))))))))))))))))))))), alta ca a fost deputat. Pentru viitorul doctorat(ca cica e si el doctorand acusica) oare se primeste ceva? Sa fim sanatosi sa putem sa i le platim omului, ca mult bine a facut Romanikai!

  • ABC, de multe ori nu am fost pe aceeași lungime de unda, dar comentariul asta este magistral. Asa este, ORICE pesedist ai alege, ei sunt la fel. Cred ca asta este criteriul de primire în partid.

 4. Asta e meritocratia lui Danciuca.

  Fragment din CV ul domnului ministru, atat de prost incat nici un examen n-a stiut sa aranjeze fara sa fie prins. :)))))))))))

  „01.08.2005 – 01.08.2011
  Funcţia sau postul ocupat
  OFIȚER SPECIALIST
  Principalele activităţi şi responsabilităţi
  Investigare fraude
  Numele şi adresa angajatorului
  Ministerul de Interne
  Tipul activităţii sau sectorul de activitate
  Investigarea fraudelor/ afaceri europene/ anticorupţie – afaceri interne”
  Practic, dumnealui s-a ocupat si cu anticoruptia la un moment dat al vietii , a combatat-o bine.:)))))))))))))) Apoi, l-a prins dragul de cariera de inalt functionar in agricultura cu care era paralel, dar, probabil, acolo a prins si el bombonica de la partid.
  Vedeti ca acum e si doctorand. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 5. actiunea asta probabil va duce la colapsul govului/iesirea psd, revenirea usl la gov sau alegeri

 6. Vai, nu se poate, e melețean, e plin de siguranță și încredere la gură…abuz…

 7. Sincer, preferam un Bode sau Câmpeanu, mult mai toxici ca acest nimeni în drum.

 8. se stie rezultatul

 9. Iarăși dăm drumul la dosare politice? F.m.m. DNA!!! Să desființeze cineva pușcăria asta de instituție mafiotă!!!

 10. Cum se face ca mereu se gasesc corupti la PSD si PNL .. de ce nu sunt dosare, cercetari la USR Plus !? .. poate ca nu’s corupti … USL = hAur = corupti mincinosi !

 11. Ciudat. Tipul mi se parea singurul care facea bun din guvernul asta. Cred ca vine foametea si el n-ar fi fost de acord cu exportul la straini.

  • Nu mai lepra POSTACA și pr0asta, este un corupt la fel ca toți din USL!

  • Interesantă observatie.
   Observația mea este ca astfel de comportamente lipsite de integritate sunt un obicei in sectorul public si privat.
   Activitatea de resurse umane este una din top 5 activități instituționale cele mai expuse corupției (după achiziții publice) si corupția se manifesta prin angajări si promovări in urma unor concursuri măsluite sau numiri in funcție ilegale, de parca ar fi moșia lor si platesc ei din contul lor bancar.

   Acum, faptul ca din 50% indivizi care practica același sport ca nenea de mai sus, a fost prins exact unul mai integru decât restul Pesediștiilor, denota ca saracu a avut noroc de un avertizor de integritate cu dovezi “beton”.

   DNA își face treaba, dar as vrea sa văd ca se uita si la alte spete (mult) mai serioase de care nu se atinge…

  • Naruto

  • E posibil sa-l fi turnat cineva de la PNL sau chiar din propriul partid, din răzbunare sau cine știe ce interese. 🤷 In orice caz, in guvernare asta e circ mult, PSD se comporta ca și când ar fi încă în opoziție, nu există un plan sau direcție concretă, propunerile pe care le vântură PSD e doar gargară pentru proști, pentru că nu vor fi adoptate niciodată:
   „Impozitare progresivă”
   Taxa pentru lux
   Taxa de solidaritate
   Mariei de taxe
   Doar las impresia că fac ceva…

  • @ Naruto,
   Ai dreptate! Cel care are 45 de ani de muncă trebuie să fie solidar cu cel care n-a lucrat niciodată în viață de lene.

 12. Impostorul mi s-a părut dubios din startul mandatului!

 13. Vă dați seama ce tălâmb e ăla al 4lea, care și cu subiectele servite nu a reușit să treacă de examen?

 14. Suna cam dubios hodoronc tronc a masluit dosare. De ce nu a vociferat nimic DNA inainte sa fie numit ministru? Acuzatiile sunt cam vagi: ‘a masluit’ un concurs etc etc. Pai de ce nu precizeaza cu subiect si cu predicat ce a facut, date concrete. Nici macar nu zice ca au dovezi clare spune doar ca e acuzat. Acuzat poate fi oricine mai greu e sa vii cu dovezi probe.

  • 1. Cum sa comenteze DNA inainte de a fi numit ministru daca Chesnoiu a facut faptele DUPA ce a fost numit ministru, acum 2-3 luni? 🙂
   2. Daca dadea DNA dovezile in presa urlati toti postacii USL-isti ca de ce se fac publice date din dosar! 🙂 🙂 🙂

  • e clar ca esti pe langa subiect. nu l-a acuzat nimeni fara dovezi. acele dovezi se duc la un judecator, nu merge asa sa il iei ca zici tu. ca ala poate nu le considera dovezi. asta nu inseamna insa ca la proces dupa martori si expertize si dovezi, totul ramane ca la momentul arestului. dar nu inseamna nici ca l-au acuzat fara dovezi.
   mai usor cu incercarile de manip.ulare ca nu tine.
   probabil de la pletele alea. nu mai zic ca tu esti surprins de ceva ce se intampla zilnic la orice concurs la stat. dar e cam clar de ce esti asa surprins. si nici nu am dovezi in ceea ce te priveste 😀

  • Scrie negru pe alb, la data la care a fost facuta fapta era deputat nu ministru. Au asteptat sa ajunga la botoane mai inalte ca pe urma sa-l stranga cu usa probabil n-a acceptat ceva ca ministru sa semneze vreo manarie si statu perpendicular si-a pus senilele la treaba. Miroase a insailare de la zeci de kilometrii. Ca sa nu mai vorbim de contraperformanta DNA in general probabil 50% din dosare s-au dovedit baloane de sapun si risipirea banului/timpului public. De cucoana aia normal de la BeeeHeeeSeeeeDeeee pe care tot asa au prins-o cu matza-n sac si acum nu se mai aude nimic. Pintea sau asa ceva parca era numele.

  • @andrei Cand vulpoiu n-ajunge la struguri zice ca ‘e acri’.

  • Adică tu. Ca eu ajung la struguri. Se vede ca ești complet pe lângă subiect dacă asta e replica ta la ce îți explic eu. Psdist HOT. Clar. Fa pași cocletule.

  • @andrei nu intru in polemici de tip ba tu ba eu iti las tie strugurii de genu asta. Eu am mai trimis un coment da se pare ca a fost inghitit de CNA-ul G4 sau so fi dus pe dupa visin habar n-am. Asa ca intreaba la esalonu superior.

  • @andrei De Sorina Pintea se mai aude ceva de au prins-o cica in flagrat . O lasa la foc mic ca intre mafioti. Chestia aia cu concursu aranjat e de competenta politie locale sau controlorii STB, DNA tre sa se ocupe cu ale 120 de milioane de doze pt un patogen care sufera 100 de mutatii pe minut. Alea nu le vede are orbu gainii. Ciupengaria DNA trebuie desfintata si facut parc de amuzament gratis pt copii nevoiasi.

  • dna nu trebuie desfiintat doar ca se ocupa de lucruri mici,. iar in polemica cu mine intri degeaba ca voi prevala. tu nu pricepi cum merg lucrurile, ai impresia ca procurorii au numai drepturi.
   dna-ul trebuie intarit, respectiv trebuie ca sri sa le dea informatii, indiferent ca sunt pe mandat de siguranta nationala sau nu. decizia ccr e o aberatie. evident ca dna trebuie sa se ocupe de lucruri serioase, dar nu procurorii de acolo au puterea de a isi aroga puteri mai mari. asa ca fac si ei ce pot. uite insa ca pica si pesti din astia. e irelevant ca era concurs, e relevant ca mai baga frica in ei.

 15. Să vină Secția SpeȚială și să dea de pământ cu procurorul ăsta obraznic!
  Adinuțo, maică, fă ceva!

 16. Știe cineva, pușcăria Rahova are grădină de zarzavaturi ? Domnu’ e Ministrul Agriculturii și nu se cade să piardă din indemânare…

 17. Oare el e miza sau domnii vor sa ajunga in sfarsit la „tatucul” lui mai exact Paul Stanescu „filorusul”?

  Sa fie de vina rusii din judetul Olt care fac „afaceri” la Alro, Tmk Artrom etc? Sa nu uitam ca Paul Stanescu a fost presedinte de CJ… iar recent cand era viceprim-ministru si minstru dezvoltarii…
  „TMK Artrom SA Slatina a lansat o nouă investiție/Paul Stănescu și ambasadorul Rusiei, prezenți la eveniment”

  Nu imi aduc aminte ca de cand a inceput razboiul acest Paul Stanescu sa zica macar „2 cuvinte” despre rusi…

  Un om care abia vorbeste a ajuns atat de sus in politica romaneasca. Oare cine l-a „propulsat”? Judetul OLT e o „mica Ucraina” datorita acestui clan STANESCU !

 18. Hai că nu se poate,altu de la PSD cred că are cineva ceva cu pesedistii, altfel ei sunt băieți de treabă

 19. Ministrul Agriculturii PSD, acuzat de corupție.

  USR solicită premierului Ciucă revocarea lui Adrian Chesnoiu.

 20. Și dosarul ăsta este o făcătură , o invenție. JAVRELE de procurori au găsit un turnător care pentru așî ușura situația a acceptat să scrie despre Chesnoiu .

  • Dacă au dovezi de infractiuni de serviciu împotriva lui, trebuie investigat. Dar trebuie investigate si multe alte fapte de co ruptie, extraordinar de vizibile.

  • Ai D r a c u procurori, d-le, nu-i lasă pe săracii (și cinstiții) pesediști să fure liniștiți nici măcar când sunt la Guvernare !
   PS. Sper că greșeala gramaticală e legată de timpul petrecut departe de meleagurile natale și nu reprezintă vreun gol de …aer în culoarul de zbor…?!

  • mars ma pe hotnews, locul tau preferat! facatura esti tu!

  • Jet postac peZedisto haurist ce esti

 21. E tare interesant cât de rapid l-au împachetat pe ăsta, dar pe Popescu de la Energie nu-l atinge nimeni nici cu o floare!
  Popescu e curat ca lacrima cu siguranță!

  • Domnule Rădulescu pe Chesnoiu l-au împachetat rapid pe o harneală, sanchi subiectele lui pește prăjit.

  • Excelent. Marile spete de co ruptie nesimțita si vizibila sunt in întreprinderile din portofoliul Ministerului Energiei.
   Apoi sunt firmele Secu abonate la contracte la nivel central cu cele 3 ministere care controlează România, unde un individ face anual ”de căciula” 4 milioane lei si livrabile zero de valoarea celor 20 milioane in contracte anuale cu statul. Neatinsi nici cu o floare…

  • bai 310, vezi sa nu devii 013!

 22. Daca DNA are oute poate sa-l intrebe pe fostul militian despre accidentul mortal care la avut in Caracal in perioada cand era militian sau macar vreun jurnalist liber la gura sa cerceteze cazul actualului ministru

 23. O mare prostie, ca pe vremea lui Ceaușescu, „noi muncim, tu muncești, toată lumea muncește.” Dar toți sapa o groapa în care sa spart o conducta. Trebuie să fie un arhitect, sef de șantier , șef de echipa, tehnician sa lucreze pe un buldoexcavator și la urma unul cu lopata și altul cu sudura.
  Care este problema potentatilor? Nimeni nu va organiza concurs pentru sudori sau cel cu lopata.
  Sau poate ca și acolo?

 24. asta face parte,, din posturi rezervate pt oamenii de la partid” din pacate toata bugetarimea asa-i ajunsa in fctii,asta-i doar virful aisbergului,sa-si toarne cenusa-n cap c-a facut ditamai partidu’ de rusine

 25. Felicitari DNA pentru identificatea rapida a cazului, si limitarea prejudiciului posibil. Se pare ca apar din ce in ce mai multe cazuri suspecte (ca sa fiu diplomat) in ceea ce priveste angajarile la stat. Putem considera ca justitia deja a evidentiat ca exista o problema (ce poate fi sistemica), poate ar fi cazul si ca politicul/guvernarea sa considere ceva actiuni…. .

 26. @ Naruto,
  Ai dreptate! Cel care are 45 de ani de muncă trebuie să fie solidar cu cel care n-a lucrat niciodată în viață de lene.

 27. Și eu care credeam ca în psd sunt oameni serioși, dacă la vârful agriculturii românești sta un asemenea om va dați seama cum sunt fermierii…..

 28. USL= groparii României! PSD-istii sunt cei mai hoți și mai mincinoși, PNL-istii sunt cei mai tembeli. Slabi, șantajabili și gata sa ne vândă.

 29. Hai DNA! 👍E plin de PSD-isti in funcții de conducere care fac abuzuri, amenință și intimidează oamenii. Oamenii nu trebuie sa tacă și, mai ales, sa nu facă ce sunt puși sa facă de către aceste lichele.

 30. Nu contează cât de gravă e infracțiunea, dacă e infracțiune trebuie sa plece! E o veste mare ca DNA a început sa miște și ca începe cu capii de instituții. Asta s-a plimbat pe la toate autoritățile de management pana acuma, sunt câțiva care se tot rotesc, fără de care nu se poate. Evident, cu postuniversitare făcute in același loc.

 31. La puscarie cu el si cu toti rusofiliiiii ,tradatoriiiii si sugatoriiiii de copeiciiii

 32. Fost gabor de informații, deci spion 🤣🤣🤣.
  Ceva e putred în poveste, pare ca ne sunt servite gogoși cu rahat ca sa se poată mazili un caz mult prea special. Prea e pe repede înainte! Toti tac, nu e vâlvă…poate legat de plagiatorul general belit care a vizitat arabi? Da la schimb vreun județ?
  Cu toate astea ma bucur ca pesedeu nu se dezminte și fura în continuare.🤣

 33. Ce știe PSD sa facă cel mai bine de 30 și de ani? Sa facă trucuri cu banii noștri .