G4Media.ro

Boris Johnson trolează UE cu o cravată cu imprimeu de pești, în…

Boris Johnson trolează UE cu o cravată cu imprimeu de pești, în urma controversei referitoare la capitolul pescuitului din acordul de negociere cu comunitatea europeană

La conferința din urma încheierii acordului cu UE, premierul britanic Boris Johnson a purtat o cravată cu imprimeu de pești, iar presa britanică a semnalat gestul prim-ministrului, în contextul controversei referitoare la capitolul pescuitului, din cadrul discuțiilor cu comunitatea europeană.

Context

Pescuitul a reprezentat unul dintre capitolele importante de negociere.

Potrivit ultimei propuneri, Marea Britanie este dispusă să permită bărcilor din UE să păstreze două treimi din captura de peşte. Săptămâna trecută, Regatul Unit insista ca UE să accepte să păstreze 60% din captură.

În ultimele zile, UE a oferit o reducere de 25% a capturii, pe parcursul unei perioade de tranziţie de şase ani, o propunere care deranjează profund Franţa şi care a provocat indignare în industria piscicolă a blocului comunitar, potrivit publicaţiei Financial Times.

Luni, Ministrul francez adjunct pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, a spus că rămân piedici majore legate de pescuit, în negocierile pentru Brexit, şi că propunerile britanice sunt inacceptabile pentru Franţa.

Guvernul francez a anunţat mai devreme că îşi păstrează ”liniile roşii” când vine vorba despre drepturile de pescuit ale UE în apele britanice.

Johnson a declarat, luni, că există încă probleme în negocierile comerciale şi că Marea Britanie va prospera fără un acord.

Marea Britanie a arătat că există blocaje legate de două probleme, condiţiile echitabile de afaceri şi pescuitul, şi a afirmat în mod repetat că UE trebuie să facă un compromis sau nu va exista un acord.

sursa foto: Captură foto

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Se chinuie sa faca sa para infrangerea iesirii din UE, ca fiind de fapt o victorie.

  Sa vedem cat de multumite vor fi business-urile britanice, cand vor vedea toptanul de birocratie pe care trebuie sa-l intocmeasca an de an. Nu mai zic de plecarea Honda si Nissan din UK si altele.

  • Nu se chinuie deloc, dimpotriva asta e chiar la ce se pricepe cel mai bine nea Boris.
   Sa ia un rahat pe băț si sa il prezinte ca cel mai de lux desert.

   Business-urile il vo injura si isi vor vedea de business, multi nu mai aveau iluzii de ani de zile. Unele se inchid, altele pleaca, altele strang din dinti.
   Ce conteaza pentru BJ e doar ca publicul larg sa sustina mirajul Brexit si sa treaca prin Parlament.
   Iar la asta Boris e al naibii de priceput.

 2. Acordul este avantajos pentru UK in toate privințele. Nu este de mirare ca Franta vrea sa se opună. Se vor opune si parlamentarii britanici, se pare. Este un acord fragil pentru UE, iar MB nu va putea fi controlată de nici un mecanism european, chiar daca clovnul de Farage nu crede asta. El afirmă că UK va fi controlată si obligată să respecte regulile UE, ceea ce este un mare fake. Atmosfera cam sumbră la Comisie. Cam asta este realitatea.

  • ‘Atmosfera e cam sumbra la Comisie. Asta e realitatea’
   I-auzi ia cum le zice Jay ca un om mare, iti lasa impresia ca stie el tot ce misca pe la Comisie 🙂

   Pe de o parte, intr-adevar Boris a obtinut mai multe concesii decat era asteptat. Se pare ca e un negociator bun, there’s a method to his madness.

   Dar partea asta cu atmosfera sumbra, Franta de opune – Franta a fost principalul actor in negocieri din partea EU; Barnier e chiar francez, Macron e cel care a impins deal-ul lui peşte peste linia portii.

   Nu e sarbatoare si artificii la Bruxelles pentru ca oamenii s-au dus acasa cu familiile de Craciun.

   Si iarasi cei din EU sunt realisti, deal-ul este mai bun decat un no-deal dar dintotdeauna a fost vorba de un deal lose-lose exact cum a declarat si Barnier.
   Cand divortezi si pierzi o parte din casa si familie nu e motiv de bucurie(chiar daca e vorba de o insula izolata si de unchiul rasist).

 3. Subiectul cu pescuitul este avansat pentru prosti.
  Singura miza reala a discutiei este largimea apelor teritoriale intr-un spatiu maritim stramt si valoros. Nu stim cum am iesit, dar fiind o negociere in folosul a mai multor state, dinspre partea UE, nu cred sa fi iesit prea bine.

 4. Din proiectul pubicat pe 11 decembrie, s-ar intelege ca se continua traficul de carne umana badantiste, tirista, sparanghelista etc:

  > 114.This Protocol supports business and trade by ensuring thatcross-border workers and their employers are only liable to pay social security contributions in one state at a time. Generally, this will be in the country where work is undertaken, irrespective of whether the worker resides within the EU or the UK, or indeed whether the employer is based in the EU or the UK.

  > 115.UK workers who are sent by their employer to work temporarily in an EU Member State which has agreed to apply the “detached worker” rules will remain liable to only pay social security contributions in the UK for the period of work in that EU Member State. Similarly, if an EU worker is sent by their employer to work temporarily in the UK from a Member State which has agreed to apply the “detached worker” rules, they will remain liable to only pay contributions in that EU Member State.

  Deci romanache de pe Anglea va trai ca englezul, cu exceptia situatiei cand angajatorul lui va scrie o cerere continand cuvintele magice „detached worker”. Bucuria lui Bode, poate sa umple un eurostar cu sclaveti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.