G4Media.ro

Bolsonaro a fost găzduit timp de 2 zile în ambasada Ungariei după…

Sursa foto: Captură video / New York Times

Bolsonaro a fost găzduit timp de 2 zile în ambasada Ungariei după ce Curtea Supremă i-a confiscat pașaportul / Era acuzat de tentativă de lovitură de stat

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a fost găzduit timp de două zile la ambasada Ungariei din Brasilia între 12 și 14 februarie, la câteva zile după ce pașaportul său a fost confiscat de Curtea Supremă în cadrul anchetei privind tentativa de lovitură de stat, anunță ANSA.

Informația fost relatată de New York Times. Potrivit cotidianului, șederea la postul diplomatic ”sugerează că fostul șef de stat încerca să exploateze prietenia sa cu un alt lider de extremă dreapta, premierul ungar Viktor Orban, în încercarea de a se sustrage justiției braziliene în timp ce se confrunta cu anchete penale în țară”.

NYT a analizat timp de trei zile de înregistrări de la patru camere de luat vederi de la ambasada ungară, din care a reieșit că Bolsonaro a sosit la ambasadă în seara zilei de luni, 12 februarie, și a rămas nevăzut până când a plecat în după-amiaza zilei de miercuri, 14 februarie.

Ziarul american a comparat imaginile cu cele ale ambasadei, inclusiv cu cele din satelit, care arată mașina în care a sosit Bolsonaro parcată pe 13 februarie.

Tot potrivit celor relatate de NYT, un oficial al ambasadei Ungariei a vorbit sub protecția anonimatului, confirmând planul de a-l găzdui pe Bolsonaro.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. L-au servit și cu gulaș?