G4Media.ro

Bogdan Aurescu: Votul la parlamentare se va desfăşura în străinătate pe parcursul…

Bogdan Aurescu: Votul la parlamentare se va desfăşura în străinătate pe parcursul a două zile, în 5 şi 6 decembrie.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că numărul secţiilor de votare în străinătate la alegerile parlamentare din acest an a crescut cu 331 faţă de scrutinul parlamentar din 2016, respectiv de la 417 la 748 de secţii de votare, subliniind, totodată, că votul la parlamentare se va desfăşura în străinătate pe parcursul a 2 zile, în 5 şi 6 decembrie.

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă, la 16 noiembrie, propuneri pentru organizarea a 748 de secţii de votare în străinătate. Astăzi, AEP a emis hotărârea de aprobare a acestei propuneri. Este foarte important de subliniat că alegerile au loc în două zile, sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 decembrie, este pentru prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile. (…) Vreau să subliniez că propunerea de organizare a celor 748 de secţii de votare în străinătate este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice şi consulare a reprezentanţilor comunităţilor de cetăţeni români în afara ţării, iar în ce priveşte numărul de secţii vreau să remarc faptul că, faţă de alegerile parlamentare anterioare, din 2016, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta am propus organizarea a 331 de secţii în plus”, a declarat Bogdan Aurescu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, întrebat de premier despre situaţia privind organizarea secţiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cu cine votează majoritar Diaspora, cu PNL sau cu USRPLUS?!

  2. Hai ca va descurcati bine! Am optat pentru vot prin corespondenta din motive de pandemie. Autoritatea electorala m-au notificat pe mail pe 9 noiembrie ca mi-au trimis plicul, impunandu-mi sa-l trimit inapoi pana pe 3 decembrie. Pana azi nu l-am primit.. Asa cum mi-au explicat cei de la posta elvetiana, serviciile postale internationale sufera intarzieri de trei pana la cinci zile datorita pandemiei. Singurul lucru care mi-a mai ramas este sa returnez plicul la consulat pentru a ajunge in timp.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.