G4Media.ro

Bogdan Aurescu, invitat luni în Parlament, la inițiativa grupului parlamentar al AUR,…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Bogdan Aurescu, invitat luni în Parlament, la inițiativa grupului parlamentar al AUR, pe tema Canalului Bîstroe și a eșecului aderării la spațiul Schengen / Ministrul nu va merge la dezbatere, este în vizită în Lituania

UPDATE: Ministrul de Externe Bogdan Aurescu era aşteptat luni în Camera Deputaţilor, la solicitarea AUR, pentru dezbateri pe tema acţiunilor pentru admiterea României în Schengen, precum şi în cazul lucrărilor desfăşurate de autorităţile de la Kiev pe Canalul Bâstroe, însă ministrul are pe agendă o vizit oficială de două zile în Lituania, relatează News.ro.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua, în perioada 13 -14 martie 2023, o vizită oficială la Vilnius, Republica Lituania, la invitaţia omologului său lituanian Gabrielius Landsbergis. Cu prilejul vizitei, şeful diplomaţiei române va avea consultări cu ministrul afacerilor externe lituanian şi o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Lituaniei, Viktorija Čmilytė-Nielsen. Vor fi abordate teme prioritare pe agenda bilaterală, regională, europeană şi de securitate”, a anunţat MAE luni dimineaţă.

Conform agendei vizitei, ministrul are programată luni, la 16.30, o conferinţă de presă comună cu ministrul de Externe lituanian.

Știrea inițială: Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, este invitat în plenul Camerei Deputaţilor, luni, la dezbaterea „Ora Guvernului”, transmite Agerpres.

Şedinţa Camerei este programată de la ora 16,00, iar prezenţa ministrului a fost solicitată de grupul parlamentar al AUR.

Temele dezbaterii politice sunt: „Eşecul aderării României la spaţiul Schengen şi măsurile avute în vedere pentru îndreptarea acestui obiectiv ratat; Informare privitoare la lucrările efectuate de autorităţile ucrainene la Canalul Bîstroe fără aprobarea părţii române, lucrări ce pot genera posibile prejudicii economice şi de mediu cauzate României şi cum vor fi recuperate aceste prejudicii; Ce măsuri a întreprins Ministerul Afacerilor Externe la nivel diplomatic şi juridic în speţa Canalul Bîstroe în vederea stopării acestui dezastru de mediu cu repercusiuni economice grave la adresa României”, potrivit reprezentanţilor AUR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Mult prilej de vorbe si de ipoteze”,soldate cu prezenta pe sticlă a „Simionului”,aducatoare de procente în sondajele partidului pro-rus.

  2. Da, se spune pas pana in 2030 cand se va discuta iar situatia noastra si ne vor respinge probabil Croatia.