G4Media.ro

Bogdan Aurescu a discutat cu secretarul american de Stat Mike Pompeo despre…

Bogdan Aurescu a discutat cu secretarul american de Stat Mike Pompeo despre 5G, apărare și vize: ”Salutăm planurile SUA de a crește prezența militară în România”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, la Washington, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în cadrul întâlnirii fiind discutate realizările din cadrul parteneriatului strategic româno-american, dar şi noi priorităţi în cooperarea dintre cele două state.

„Întâlnire excelentă cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Am evaluat realizările semnificative din cadrul parteneriatului strategic româno-american pe baza obiectivelor convenite de preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump în 2019. De asemenea, am discutat noi priorităţi în baza cooperării noastre dinamice în domeniile politic, de securitate, energetic şi economic”, a scris Aurescu pe Twitter.

De asemenea, ministrul român de Externe a transmis că a discutat cu Mike Pompeo despre apărare și eforturile comune de a întări NATO și că a salutat planurile SUA de a crește prezența militară în România.

Bogdan Aurescu a mai transmis că a vorbit cu secretarul american de stat despre regimul vizelor și a subliniat interesul României pentru a fi inclusă în Visa Waiver Program (VWP), care le permite cetăţenilor să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile:

„Am hotărât să continuăm să cooperăm în continuare pe această temă de interes comun, în beneficiul cetățenilor noștri”, a scris Aurescu  pe Facebook.

„În ceea ce privește cooperarea energetică și economică, am discutat pași concreți pentru îmbunătățirea programului energetic nuclear civil din România. De asemenea, am abordat conectivitatea strategică în comunitatea europeană, în special cele două proiecte de interconectare – Rail2Sea și Via Carpathia. Am apelat la sprijinul SUA în continuare”, a transmis Aurescu.

Un comunicat al Departamentului de Stat arată că cei doi miniștri de Externe anunță că alte teme abordate au fost construirea rețelei 5G, iar Pompeo a vorbit despre ”îngrijorările SUA legate de creșterea propagandei și a influenței maligne a Chinei și Rusiei”.

Comunicatul integral al Departamentului de Stat:

Secretary of State Michael R. Pompeo met with Romanian Foreign Minister Bogdan Aurescu today in Washington, D.C. Secretary Pompeo and Foreign Minister Aurescu hailed our multi-decade partnership, exemplified most recently by an Intergovernmental Agreement initialed on October 9 for the refurbishment and construction of reactors at the Cernavoda nuclear power plant in Romania. The Secretary and Foreign Minister also discussed further strengthening our defense ties, improving energy security in Europe through Black Sea gas extraction, our joint efforts in creating clean 5G networks, and the growth-generating potential of the Three Seas Initiative. Secretary Pompeo reiterated U.S. concerns about increased propaganda and malign influence from communist China and Russia and their proxies.

 

sursa foto: Twitter\ Bogdan Aurescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Romania are nevoie de cresterea trupelor speciale JSOC pentru a distruge mafia statala si crima organizata institutionala ce comite talharii si acte teroriste de distrugere.

    • Ceri exterminarea a jumatate de Romanie, prostule!

    • Daca jumatate din Romania e parte din mafia de stat, atunci merita sa fie inlaturati, intr-un fel sau altul. Nu ajunge cat ne-au chinuit 30 de ani?

  2. Si noi ne bucurăm de parteneriatul cu SUA! Ar trebui o prezență militara sporită in fata Casei Poporului ca sa le amintească PSD-istilor ca sunt in slujba poporului.

  3. De fapt, probabil au discutat cum să-l dea jos pe Dodon la alegerile apropiate din Moldova.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.