G4Media.ro

BoardingPass: Președintele Iohannis a plecat în turneul din America de Sud cu…

Sursa foto: Facebook / Boardingpass

BoardingPass: Președintele Iohannis a plecat în turneul din America de Sud cu aceeași aeronavă cu care a fost în Japonia și Singapore / Avionul Boeing 737 a decolat din Constanța, luni dimineață

Președintele României a plecat luni dimineață, de la ora 10.15 spre Brazilia, din Constanța, cu aceeași aeronavă Boeing 737 cu care s-a deplasat și în Singapore și Japonia, notează BoardingPass pe pagina de Facebook.

”Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configurație BBJ.

Decolarea de pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța a avut loc luni, 17 aprilie 2023, la ora 10:15.

Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanța până în Brazilia. Așadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania sau o țară din nord-vestul Africii”, scrie BoardingPass.

Citește și:

FOTO Boardingpass: Acesta este avionul cu care a zburat președintele Iohannis la Tokyo / Un Boeing 737 a fost închiriat de Administrația Prezidențială pentru deplasarea în Japonia / Compania care a închiriat aeronava s-a ocupat de managementul avioanelor lui Roman Abramovich

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează în perioada 18-26 aprilie, vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile şi în Republica Argentina, informează Agerpres, care citează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Aceste vizite urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global.

„America Latină reuneşte state membre sau în proces de aderare la OCDE, cu economii emergente, care contribuie sau pot contribui în mod semnificativ, la nivel global, la securitatea alimentară, la cea energetică sau climatică, la recuperarea economică post-pandemie şi dezvoltarea durabilă”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Principalele obiective ale vizitelor oficiale ale preşedintelui Iohannis în America Latină vizează: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de interes comun; prezentarea poziţiilor şi evaluărilor României, ca stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, vecin direct al Ucrainei, privind războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei şi contracararea efectelor acestuia care au proiecţii la nivel global care se resimt şi în America Latină, inclusiv pentru combaterea falselor narative ruse; creşterea profilului politic şi economic al României în acest spaţiu; impulsionarea contactelor sectoriale şi dezvoltarea unor proiecte bilaterale concrete în domeniile economiei, comerţului, cercetării, protecţiei mediului şi schimbărilor climatice, agricultură, educaţie, cultură, protecţie civilă şi altele; aprofundarea cooperării şi a coordonării la nivelul forurilor multilaterale, pentru apărarea multilateralismului şi a dreptului internaţional, inclusiv a principiilor Cartei ONU.

Citește și: 

Boardingpass: Președintele Iohannis a călătorit de 26 de ori cu avionul în 2022 și primele două luni din 2023, majoritatea zborurilor cu opriri la Sibiu / Cele mai multe curse au fost operate de Toyo Aviation, controlată de El Feki Tarek care apare în stenogramele din dosarul lui Cătălin Voicu

Preşedintele Iohannis va efectua, în perioada 18-26 aprilie, vizite oficiale în Brazilia, Chile şi Argentina

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. porcu’ tot porc ramine.

 2. Avem o gaura de 20 mld. de lei la bugetul de stat si iohanita se plimba cu aeronava de lux.

  • Sa -i multumim ca nu a cumparat o aeronava prezidentiala ca se mai ducea o jumatate de miliard. Pe aia o s-o cumpere Ciolacu de la PeeSeeDee. Curata stabilitate si rezilienta, ca are balta peste ! Dupa buget coane Fanica !

 3. Îi doresc să aibă parte de vreme frumoasă, să facă plajă, să meargă, de ce nu(!) și la o discotecă să danseze, să mănânce meniuri exotice, să facă și ceva cumpărături, să se simtă ca în vacanță, ca în ultimii nouă ani! Din păcate, Johannis nu a înviat! ( mă refer la funcția prezidențială…)

 4. Sa vada si brazilienii ce mare boier are Romania la conducere.

 5. Oare e carnaval la Rio in perioada aceasta din an ?
  Că duamna vrea să guste din toate plăcerile vieții înainte de inavitabil…

 6. Plajă, golf, excursii.
  Viață de vis. Exact ca a noastră, a prostimii …

 7. Autonomia e „insuficienta” pentru un zbor fara escala, asa scrie. Ca autonomia sa fie suficienta pentru zborul lung si lin al barosanului, trebuie escală. Unde mai pui ca dă drumu’ si la aeru’ conditionat…