G4Media.ro

Aeroportul Sibiu: Escala avionului în care se afla președintele Iohannis nu a…

Sursa foto: Facebook / Boardingpass

Aeroportul Sibiu: Escala avionului în care se afla președintele Iohannis nu a implicat costuri către aeroport / ”Aeronavele care execută zboruri speciale sunt scutite de la plata tarifelor aeroportuare” / Serviciile de handling și alimentare cu combustibil sunt asigurate de companii private

Aeroportul Sibiu informează că escala aeronavei în care se afla președintele Iohannis, în drum spre Japonia, nu a atras costuri pentru Administrația Prezidențială către aeroport.

”Având în vedere prevederile Codului Aerian art. 3, alin. 1, pct. 55 coroborat cu art. 32, alin. (2) lit. c) aeronavele care execută zboruri speciale (zbor care se execută exclusiv pentru transportul preşedintelui României, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor, prim-ministrului, viceprim-miniştrilor, miniştrilor, omologilor străini ai acestora sau al altor demnitari străini cu funcţii asimilate acestora, aflaţi în vizită în România) sunt scutite de la plata tarifelor aeroportuare (pasager, securitate, aterizare, staționare, iluminat etc.)

Precizăm faptul că Aeroportul Internațional Sibiu asigură doar servicii cărora le sunt incidente prevederile art. 32, alin. 2 privind tarifele aeroportuare.  Alte tipuri de servicii (ex. handling, alimentare combustibil etc.) sunt asigurate de către terți”, transmite Aeroportul Sibiu în urma unei solicitări G4Media.

Citește și:

FOTO Boardingpass: Acesta este avionul cu care a zburat președintele Iohannis la Tokyo / Un Boeing 737 a fost închiriat de Administrația Prezidențială pentru deplasarea în Japonia / Compania care a închiriat aeronava s-a ocupat de managementul avioanelor lui Roman Abramovich

Boardingpass.ro a publicat marți pe pagina de Facebook imagini cu aeronava închiriată de Administrația Prezidențială pentru a-l transporta pe președintele Iohannis în Japonia, acolo unde desfășoară o vizită oficială.

”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care președintele României călătorește în Japonia și Singapore. Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri.

Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023. Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan). Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, scrie pe pagina de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a efectuat în 2022 deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. La Curtea de Conturi mai lucreaza careva? Daca da, cu ce se ocupa? Este irelevant ca nu s-a platit la stationarea in Sibiu. Cat a costat in total, de ce nu a fost avertizat ca nu e necesar luxul pe bani publici si ca ar fi putut inchiria ceva mai ieftin si confortabil? Pentru ce avea nevoie de lux? Sa arate ca vine dintr-o tara care-si permite? Ei bine, nu ne permitem.

  • Hauristo, fă bine si vorbește doar in numele tau, sau în viziunea ta familia prezidențială trebuia să meargă în Japonia cu tractorul? Cauta subiecte care ți se potrivesc si nu mai fii penibilă când este vorba despre prestanță, civilizație și cea mai înaltă funcție in stat, fie ca ne-a dezamăgit sau nu Iohannis.

  • @florina Iohanis e un TRADATOR, si nu merita sa mearga nici cu tractorul, din doua motive
   – din motivul de mai sus, ca e un TRADATOR, si tu daca l-ai votat pentru alianta cu PeeeSeeeDeeee, te felicit ca ai fost mai inteligenta decat vreo 6 mil de votanti
   – motiv 2, e ca se duce pentru distractia lui, daca tu esti naiva sa crezi altceva, daca crezi ca se va rasturna pamantul de catre japonezi in Romanica , cu ce a facut el, ne pare rau pentru tine
   ca si cum s-ar terminat in UE + SUA toate contractele , si mai ramane Japonia , Coreea de Sud …

  • Florino, vezi ca statul nu ma intreaba ce subiecte mi se potrivesc mie atunci cand are de incasat bani de la mine si ai mei, ca in numele nostru scriu. Tu poti face cheta si sa-l trimiti si pe luna cu avion de lux, n-ai decat, e treaba ta. Din bani publici asa ceva trebuie verificat la Curtea de Conturi. Ne citeste careva mesajele, sau scriem degeaba?

 2. Pai logic, hai sa mergem pe schema, nu au fost costuri fata de aeroport, ci doar catre contribuabili.

  Probabil avionul o fi zburat cu aer, nu cu kerosen, ca sa faca ocolul pentru a o ridica pe prima duamna cu uberul zburator de acasa.