G4Media.ro

Blinken şi Kuleba insistă asupra aprobării de urgenţă de către Congresul SUA…

Sursa foto: U.S. Embassy in Ukraine

Blinken şi Kuleba insistă asupra aprobării de urgenţă de către Congresul SUA a ajutorului pentru Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken a insistat joi asupra aprobării de „urgenţă” de către Camera Reprezentanţilor, dominată de opoziţia republicană, a pachetului de ajutor pentru Ucraina, în timp ce o nouă lovitură rusă a făcut zeci de morţi în nordul acestei ţări, relatează AFP, transmite Agerpres.

„În acest moment, este urgent ca toţi prietenii şi susţinătorii Ucrainei să facă maximum de eforturi pentru a continua să furnizeze Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra împotriva agresiunii ruse”, a afirmat Blinken în faţa presei cu puţin timp înainte de întâlnirea cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba.

Cei doi responsabili participă joi la o reuniune a şefilor diplomaţiei din ţările membre G7 (Grupul celor mai industrializate şapte ţări din lume – SUA, Canada, Germania, Franţa, Regatul Unit, Japonia şi Italia) pe insula Capri, în Italia, la care se aşteaptă ca discuţiile să fie dominate de problema noilor ajutoare pentru Ucraina, în special în materie de apărare antiaeriană.

„Pentru SUA, aceasta înseamnă adoptarea cererii privind un buget suplimentar”, a declarat Blinken, insistând asupra „mizei” de a ajuta Ucraina în faţa Rusiei preşedintelui Vladimir Putin, precum şi asupra faptului că aceasta va ajuta „industria de apărare” a SUA şi la crearea de noi locuri de muncă.

După luni de blocaj, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a anunţat miercuri seara că va vota sâmbătă un pachet de ajutor în valoare de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina, în principal cu caracter militar, anunţ faţă de care preşedintele Joe Biden s-a declarat „extrem de favorabil”.

Ministrul ucrainean a implorat SUA să adopte acest buget, subliniind că este crucial de a ajuta Ucraina „să facă faţă masacrului provocat de rachetele ruseşti”.

„Este o chestiune de viaţă şi de moarte”, a spus el, indicând că „unica şi singura problemă a agendei sale la reuniunea ministerială a G7 este apărarea antiaeriană”.

Germania a anunţat recent că va trimite Ucrainei un sistem Patriot suplimentar de apărare antiaeriană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

 1. Le garantezi securitatea!
  Sunt atacați si nu te tii de cuvânt!
  Ei vor să lupte, nu să fugă, zici să lupte că ii sustii!
  Apoi nu le mai dai muniție după ce-au întărâtat Rusia!
  Pe bune?
  Măcar SUA trebuia să spună că este aliată cu Rusia împotriva Ucrainei, măcar așa se predau si nu mai existau atâtea crime și violuri atroce!!!
  Asta referitor la SUA, că UE este un 🤡 bătrân impotent!
  Să nu fie in stare 20 de țări cu PIB cât 10 Rusii să trimită la timp muniție in Ucraina este incredibil!
  Ce-o să facă UE când intră Putin in UE o să dea legi?